Sport

Dani Alves a fost prezentat oficial la Barcelona. Brazilianul a șocat prin ținuta aleasă. Video

Omul recordurilor în materie de trofee cucerite, Dani Alves, a fost prezentat oficial la FC Barcelona. Brazilianul a reușit să capteze toată atenția prin ținuta sa.
17.11.2021 | 15:34
Dani Alves a fost prezentat oficial la Barcelona Brazilianul a socat prin tinuta aleasa Video
ADVERTISEMENT

Dani Alves are 38 de ani, dar simte că e departe de momentul în care va atârna ghetele în cui. Fotbalistul cu cele mai multe trofee câștigate în carieră a fost prezentat oficial.

Apărătorul sud-american le-a aruncat mănușa catalanilor, s-a autopropus la Barcelona, iar oficialii clubului au acceptat provocarea și l-au legitimat.

ADVERTISEMENT

Prezentare simplistă, ținută sofisticată

Dani Alves s-a întors pe Camp Nou după cinci ani și a făcut-o în stilul lui caracteristic. Brazilianul nu a avut parte de o prezentare grandioasă, dar a ieșit în evidență prin ținuta aleasă.

Apărătorul de 38 de ani s-a prezentat la interviul de prezentare purtând un sacou din catifea și purtând în picioare o pereche de șlapi.  Presa din Spania și-a reamintit de prima ”descălecare” a sud-americanului pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

În 2008 când Barca l-a achiziționat de la Sevilla, Dani Alves purta la prezentarea oficială tot o pereche de șlapi. În contrast cu apariția mai puțin protocolară a fost discursul brazilianului care a fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți la prezentare.

”Este o plăcere să fiu din nou aici după atâția ani. Este o onoare pentru mine să împart acest vestiar cu voi. Am venit să învăț lucruri noi de la voi, cei tineri, cei din noua generație. 

ADVERTISEMENT

Dar vă dau și un sfat ca un veteran: să nu uitați niciodată ce reprezintă acest club și acest tricou. Am fost la multe echipe, dar aici este un loc excepțional pentru a realiza performanțe.

De aceea vă spun să prețuiți fiecare moment aici pentru că nicăieri nu e mai bine. Haideți să realizăm împreună lucruri mari”, a spus Dani Alves.

ADVERTISEMENT

A devenit campion olimpic la 38 de ani

Dani Alves este cel mai titrat fotbalist din lume. În întreaga carieră a cucerit aproape tot ce putea să câștige alături de o echipă. De la juniori până în prezent, Alves a cucerit nu mai puțin de 43 de trofee cu echipele de club și naționala Braziliei.

În această vară a participat la Jocurile Olimpice, probabil ultimul mare turneu al carierei, la capătul căruia a cucerit medalia de aur, una dintre puținele distincții ce îi lipseau.

În precedenta aventură la gruparea catalană, între 2008 și 2016 a îmbrăcat tricoul echipei FC Barcelona în 391 de partide. A câștigat campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, UEFA Champions League dar și campionatul mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT