Sport

Dani Alves a doborât un record uluitor! A cucerit aurul olimpic cu Brazilia, la 38 de ani

Omul cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului mondial lovește din nou. I-a adus Braziliei aurul olimpic, după o finală de infarct.
07.08.2021 | 18:13
Dani Alves a doborat un record uluitor A cucerit aurul olimpic cu Brazilia la 38 de ani
ADVERTISEMENT

La cei 38 de ani ai săi, Dani Alves a reușit să-și pună în impresionanta sa vitrină tocmai trofeul care îi lipsea. Este vorba despre medalia de aur, cucerită sâmbătă, 7 august, la capătul unei finale a turneului de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice interzise cardiacilor.

Și nu exagerăm cu nimic, întrucât golul victoriei a venit abia în a doua repriză de prelungiri, la 1-1, după o gafă imensă a apărării spaniole de care a profitat atacantul Malcolm Filipe Silva de Oliveira ( 24 de ani, Zenit St. Petersburg).

ADVERTISEMENT

Deși a fost integralist și a devenit astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri bifate în sezonul 2020-2021, Pedri – „perla” de doar 18 ani a Barcelonei nu a împiedicat „Selecao” să-și apere aurul cucerit în precedenta ediție, desfășurată chiar la ea acasă, în Rio de Janeiro.

Dani Alves scrie o nouă pagină de istorie. A cucerit aurul olimpic, la 38 de ani

Cei care mă cunosc știu că am un spirit veșnic tânăr. Prin urmare, mă așteaptă o experiență la fel de intensă ca a tinerilor mei colegi.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă am avut parte de multe momente frumoase în carieră, ținând cont că acesta este primul meu turneu olimpic, am fluturi în stomac”, mărturisea Dani Alves înaintea ultimului act al turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice. O partidă care avea să-i aducă mult râvnita medalie de aur, la 38 de ani.

Asta deși norocul nu părea să fie deloc de partea Braziliei, mai ales dacă ne raportăm la sumedenia de ocazii ratate în prima parte și culminate cu o lovitură de la 11 metri executată modest de Richarlison. Scorul a fost deschis, însă, chiar înaintea pauzei, de Cunha, după o pasă perfectă a aceluiași Dani Alves.

ADVERTISEMENT

Pedri, fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate în sezonul 2020-2021

Legendarul fundaș al celor de la Sao Paulo nu este, însă, singurul jucător din finala turneului olimpic de fotbal care a doborât un record important. Deși are doar 18 ani, Pedri se poate lăuda cu cele mai multe meciuri adunate în sezonul 2020-2021 (n.r. luând în considerare atât Campionatul European, cât și Jocurile Olimpice), după cum urmează:

  • 37 în La Liga
  • 7 în Liga Campionilor
  • 6 în Cupa Spaniei
  • 2 în Supercupa Spaniei
  • 20 cu echipele naţionale ale Spaniei, de tineret, seniori şi olimpică
ADVERTISEMENT

Fără îndoială, cu o asemenea performanță, cuvintele rostite de Luis Enrique încep, brusc, să capete sens. „S-a uitat cineva să vadă ce turneu a făcut un copil de 18 ani care se numește Pedri? Nu a făcut asta nici don Andres Iniesta.

Ce a făcut Pedri, la 18 ani, nu am văzut la niciun jucător de la Campionate Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice. Este ceva ce nu are logică”, spunea selecționerul Spaniei, imediat după semifinala Euro 2020 pierdută în fața Italiei la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT