Sport

Lionel Messi, revenire de senzație la Barcelona!? „Ar fi un cadou grozav pentru el”

Fundașul brazilian Dani Alves s-a întors la Barcelona la jumătatea lunii noiembrie și nu exclude varianta de a fi coleg, din nou, cu fostul star al echipei catalane, Lionel Messi.
19.01.2022 | 10:25
Lionel Messi revenire de senzatie la Barcelona Ar fi un cadou grozav pentru el
ADVERTISEMENT

Dani Alves a revenit la Barcelona la jumătatea lunii noiembrie, dar a jucat doar de trei ori. El a acordat un interviu pentru emisiunea „Tot Costa” de la Catalunya Radio, în care a vorbit despre situația actuală a echipei, informează mundodeportivo.com.

Dani Alves se simte ciudat că nu-l are alături pe Messi la Barcelona

Jucătorul s-a referit la mai multe aspecte ale echipei antrenată de Xavi Hernandez, dar și la alte evenimente consumate înainte de sosirea lui la Barcelona, cum ar fi plecarea lui Lionel Messi, în vară, la PSG.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă i se pare ciudat că argentinianul nu și-a încheiat cariera la Barça, Alves nu a avut nicio reținere să răspundă tranșant. „Da. Nu este doar cel mai bun jucător din club, ci din istorie și este ciudat să nu fie aici și să nu-l avem lângă noi.

Dar, de multe ori, lucrurile nu se întâmplă așa cum dorim”, a declarat brazilianul pentru postul de radio. Însă fundașul brazilian ia în calcul să fie, din nou, coleg cu Messi.

ADVERTISEMENT

Am vorbit mai demult cu el pe marginea acestui subiect și ne-am întrebat unde ar fi cel mai bine să ne încheiem cariera, dacă nu la Barcelona. Acest lucru ar putea fi un cadou grozav pentru el și cred că clubul se va ocupa de acest lucru”, a mai spus brazilianul.

Dani Alves și Lionel Messi au fost colegi la Barcelona timp de opt sezoane, din 2008 până în 2016.

ADVERTISEMENT

Declarațiile vin în contextul în care, la şase luni de când s-a transferat de la FC Barcelona la PSG, familia jucătorului nu s-a adaptat la viaţa în Paris, iar Antonela Roccuzzo încearcă să-l convingă să revină pe „Camp Nou”.

Dani Alves este convins că Xavi are aceeași filozofie ca și Pep Guardiola

Dani Alves a evidențiat și curajul lui Xavi Hernandez de a prelua echipa din postura de antrenor principal, dar, mai ales, faptul că actuala conducere a clubului și-a asumat acest pas.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Xavi este versiunea 3.0 a Barcelonei. Are aceeași filozofie ca și Pep Guardiola, același stil. Aici, el caută să revoluționeze fotbalul. A făcut-o Cruyff, după aceea Guardiola, iar Barcelona adoră jocul spectacol și trebuie să revină la asta.

L-a costat puțin mai mult din cauza întregii situații, dar poveștile grozave au nevoie de un proces îndelungat și nu este niciodată ușor. Trebuie să dai dovadă de mult curaj ca să vii la Barça într-un astfel de moment”, a mai spus Dani Alves.

Barcelona este pe drumul cel bun, consideră Dani Alves

Brazilianul recunoaște că este dureros să vadă în ce situație a ajuns echipa catalană. „Dar trebuie să ne concentrăm pe găsirea soluțiilor și cum o vom face pentru a duce Barça pe drumul cel bun, din retur”, a mai spus.

Jucătorul care a câștigat 44 de titluri cu Barcelona crede că echipa este pe drumul cel bun, iar o dovadă în acest sens este prestația din meciul cu Real Madrid din semifinala Supercupei Spaniei, chiar dacă echipa catalană a fost învinsă cu 3-2.

Am ieșit mai puternici, pentru că după această partidă ne-am dat seama ce corecții și ajustări mai avem de făcut. Dar trebuie să luăm lucrurile pozitive. Echipa nu va renunța”, a mai spus fundașul brazilian.

Dani Alves a explicat și motivele pentru care s-a întors la echipa catalană. „Dacă lucrurile sunt bune, trebuie repetate. Nu am putut să-mi iau rămas-bun, am rămas cu ghimpele de a mă putea întoarce să-mi iau rămas-bun”, a precizat fundașul.

ADVERTISEMENT
Tags: