Fotbal international

Dani Alves a dezvăluit motivul plecării de la Juve: “Fotbalul din Italia trebuie să se schimbe!”

Dani Alves a plecat în vară de la Juventus la PSG. Internaţionalul brazilian a vorbit despre decizia de a părăsi campioana Italiei, după ce a fost invitat la o gală organizată la Milano.
28.11.2017 | 16:43
Dani Alves a dezvaluit motivul plecarii de la Juve Fotbalul din Italia trebuie sa se schimbe

Luni seara, la Milano, a avut loc Gala Asociaţiei fotbaliştilor profesionişti italieni. Cu acastă ocazie, Dani Alves a primit premiul de cel mai bun fundaş dreapta care a jucat în Serie A în sezonul trecut. La finalul evenimentului, fotbalistul de 34 de ani a stat de vorbă cu jurnaliştii italieni.

Actualul jucător al lui PSG a fost întrebat de ce a ales să plece de la Juventus. Brazilianul a transmis cu această ocazie un mesaj dur oamenilor implicaţi în fotbalul italian. Dani Alves a afirmat cu această ocazie că nivelul din Serie A este unul scăzut.

Dani Alves toarnă gaz pe foc înainte de Napoli – Juventus

Am vorbit deja cu cei de la Juventus şi le-am explicat. Eu am ales să merg la Juve pentru a-i face pe cei din fotbalul italian să înţeleagă că îşi pot îmbunătăţi şi că îşi pot ridica nivelul. Dar nu am fost înţeles, am vrut să fac ceva mai mult, dar am simţit că nu este tocmai uşor pentru mine. Nu eram fericit şi treptat am început să obosesc. De aceea am decis să plec. Sper ca Juventus şi fotbalul italian să înţeleagă că ceva trebuie schimbat, deoarece fotbalul mondial a făcut-o. Nivelul fotbalului italian a scăzut, echipele nu mai sclipesc la nivel european. Trebuie să ne schimbăm şi să ne inspirăm din ceea ce fac cei de la Napoli”, a declarat Dani Alves.

Dani Alves a vorbit şi despre situaţia de la noua sa echipă, acesta precizând că este fericit la PSG. Motivul este că simte că are o mai mare libertate pe teren. Sunt fericit, dar nu numai că există Neymar, Cavani şi Mbappe acolo. Sunt fericit pentru că aici mă simt liber să joc, să mă distrez”, a mai precizat Dani Alves.

Tags: