Fotbal international

Dani Alves, dezvăluire de senzaţie despre Leo Messi! Detaliul neştiut din perioada Barcelona: ce i-a cerut Guardiola să facă

Autor: Sorin Dumitrescu | 09.07.2019 | 10:07
Dani Alves despre Leo Messi. A dezvăluit cum îi menţinea atenţia argerntinianului Pep Guradiola

Devenit recordman mondial la trofee câştigate în carieră, atât la club cât şi la echipa naţională, 40 de trofee în palmares, după succesul cu naţionala la Copa America, brazilianul Dani Alves a vorbit despre fostul său coleg ani de zile la Barcelona, Leo Messsi. Veteranul din defensiva cariocas a fost invitat de cel mai important canal desport din ţara natală, Globoesporte, să vorbească şi despre reacţia starului argentinian la Copa America.

Dani Alves, dezvăluire şoc despre Leo Messi din perioada Pep Guardiola

Leo Messi a adus în mai multe rânduri grave acuzaţii oficialilor Confederaţiei sud-americane pe motiv că au fost corupţi de către organizatorii brazilieni pentru ca naţionala ţării gazdă a competiţiei să fie ajutată cu arbitraj să câştige trofeul după o pauză de 12 ani. În felul acesta sunt şanse tot mai mari pentru Leo Messi să rămână cu o carieră de excepţie la Barcelona şi fără nici un succes notabil la naţionala Argentinei.

Dani Alves, evident îl cunoaşte bine pe Messi, dar a preferat să nu intre în polemici pe tema reacţiilor lui Messi, care şi aşa au stârnit multe discuţii şi care pot duce la o drastică suspendare a starului argentinian. El a dezvăluit însă un amănunt din perioada când erau coechipieri, iar Barcelona era pregătită de Pep Guardiola.

Dani Alves despre Leo Messi. Cei doi au fost coechipieri la Barcelona

Şi Romario a vorbit despre problemele lui Leo Messi

“Pep a venit la mine şi mi-a spus că trebuie neapărat ca Messi să primească cât mai des mingea, pentru că dacă stă două minute fără a o atinge pur şi simplu îşi pierde ritmul, se deconectează de la joc. I-am răspuns că îl înţeleg foarte bine şi că îi dau dreptate şi că voi proceda întocmai, pentru că şi eu văzusem reacţia lui Leo dacă mingea nu trecea pe la el”.

Despre anumite probleme de comunicare ale starului argentinian s-a referit în urmă cu şase ani o fostă vedetă a Braziliei, astăzi ajuns important om politic în ţara sa, fostul atacant Romario, care a jucat şi el ani buni pe Nou Camp: „Ştiaţi că Messi are Sindromul Asperger? E o formă uşoară de autism care-i oferă o concentrare mult mai mare faţă de ceilalţi. Newton şi Einstein au avut acest sindrom“, a scris Romario pe Twitter.

Sindromul Asperger se caracterizează mai ales printr-o tulburare a dezvoltării, persoana afectată având dificultăţi în înţelegerea modalităţilor de interacţiune socială. Persoanele care suferă de acest sindrom au însă o capacitate de concentrare şi o memorie peste medie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!