Dani Alves, după două sezoane petrecute la PSG: ”Parisul este un oraș stresant, plin de rasiști”

Adrian Baciu   
în Sport
16/10/2019, 17:13
Dani Alves, după două sezoane petrecute la PSG: ”Parisul este un oraș stresant, plin de rasiști”
Dani Alves, după două sezoane ca jucător la PSG: ”Parisul este un oraș stresant, plin de rasiști”. Sursa foto: hepta.ro

Dani Alves, fotbalistul cu cele mai multe trofee câștigate în istorie, a lansat o serie de acuzații foarte dure la adresa Parisului, orașul în care a petrecut ultimele două sezoane din postura de jucător al celor de la Paris Saint-Germain. Brazilianul descrie în termeni negativi viața din capitala Franței și acuză populația Parisului că ar fi rasistă.

Dani Alves, după două sezoane ca jucător la PSG: ”Parisul este un oraș stresant, plin de rasiști”

Deși a avut ofertă de a-și prelungi contractul cu campioana din Ligue 1, Dani Alves a ales să revină în țara sa natală la Sao Paulo. În vârstă de 36 de ani, ofensivul fundaș dreapta brazilian a acordat un interviu pentru revista GQ Magazine în care vorbește despre viața la Paris. Extrem de direct, Dani Alves nu s-a ferit de cuvintele dure atunci când a descris faimosul oraș francez.

”Dacă mergeți la Paris pentru o săptămână, pregătiți-vă de aventura vieții voastre. Este un oraș extrem de obositor. Parisul îmi amintește puțin de Sao Paulo, numai că acolo, în Franța, întâlnești niște rasiști nenorociți, cei mai mulți dintre ei. Cu mine nu s-au comportat deloc așa. Eu le-aș fi spus să meargă la naiba. Am văzut însă cum se comportau cu prietenii mei”, a spus Alves pentru celebra publicație.

Dani Alves a avut de a face cu manifestări rasiste și în perioada Barcelona. În 2014, la un Villarreal – FC Barcelona, după Dani Alves s-a aruncat din tribune cu o banană. Brazilianul a răspuns excelent gestului: a luat banana și a mâncat-o.

Dani Alves, cel mai titrat fotbalist din istorie

Dani Alves deține recordul de cel mai titrat fotbalist din istorie. În primăvara lui 2019, brazilianul a devenit  primul fotbalist care ajunge la 40 de trofee câștigate în carieră. Cele 40 de titluri ale lui Dani Alves au venit după o carieră impresionată. Alves, acum la Sao Paulo, a evoluat la FC Sevilla, Barcelona, PSG și naționalele Braziliei. Alves a câștigat tot ce se putea câștiga în carieră, cu o mică-mare excepție: Campionatul Mondial.

După despărțirea de PSG, Dani Alves a avut oferte de la Tottenham și Manchester City, însă a ales să semneze cu Sao Paulo din Brazilia.

Închide ×