Fotbal international

El este jucătorul cu cele mai multe trofee din lume! Messi şi Ronaldo sunt departe de el

Un brazilian de la PSG este jucătorul care are cele mai multe trofee cucerite în activitatea sa. Cu titlul de campion al Franţei, obţinut duminică seara, a ajuns la cifra 37. Messi şi Cristiano Ronaldo sunt departe de el.
16.04.2018 | 17:05

PSG a câştigat duminică seara campionatul Franţei şi demonstraţia de titlu a fost parcă o predare de ştafetă. 7-1 cu fosta campioană AS Monaco pe Parc des Princes. Brazilianul Dani Alves, ajuns acum la 34 de ani, a bifat al 37-lea trofeu din cariera sa. Devine astfel cel mai titrat fotbalist.

Dani Alves a câştigat cele mai multe trofee în  perioada în care a îmbrăcat tricoul Barcelonei. A stat timp de opt ani pe Nou Camp, între 2008-2016 şi a adunat nu mai puţin de 23 de succese, cu mult peste jumătate din total. Alves a continuat colecţia la Juventus şi acum la PSG.

Un alt brazilian îl urmează pe Dani Alves

La Paris are deja titlul şi Cupa Ligii şi 99,9 la sută va adăuga numărul 38 în Cupa Franţei, pentru că atât Caen în semifinale şi una dintre echipele de liga a treia, Les Herbiers sau Chambly, în meciul pentru Cupă, nu au cum să pună probleme multinaţionalei lui Emery.

Locul secund în această ierarhie este chiar o mare surpriză. E vorba de un compatriot al lui Alves, dar unul care nu a avut un impact mediatic deosebit, deşi a trecut pe la cluburi de top. Este vorba tot de un fundaş lateral (Alves e dreapta), dar de bandă stângă: Maxwell, care a trecut şi el pe la Barcelona o perioadă de timp.

Maxwell are 36 de trofee, iar al treilea este galezul de legendă de la Manchester United, cu 35, urmat de suedezul Zlatan Ibrahimovic, 33. Cei mai buni jucători din lume, Leo Messi şi Cristiano Ronaldo nu au decât 31, respectiv 26.