Fotbal international

Dani Alves explică motivele pentru care a ales numărul 6 la Barca: “Îl admir ENORM!”

Dani Alves şi-a prelungit contractul cu Barcelona în această vară şi a decis să ia numărul 6 la tricou, cel care i-a apraţinut căpitanului Xavi, plecat în această vară la Al Sadd. ...
10.08.2015 | 16:00
Dani Alves explica motivele pentru care a ales numarul 6 la Barca Il admir ENORM
ADVERTISEMENT

Dani Alves şi-a prelungit contractul cu Barcelona în această vară şi a decis să ia numărul 6 la tricou, cel care i-a apraţinut căpitanului Xavi, plecat în această vară la Al Sadd. 

Fundaşul brazilian a declarat care sînt motivele pentru care a decis să poarte numărul 6 pe tricou într-un interviu pentru sport.es: “Am cerut să port numărul lui Xavi din mai multe motive. Primul: pentru că e ziua în care m-am născut (6 mai 1983), apoi pentru că l-am purtat şi la Sevilla. Apoi, nu-mi place să joc mult timp cu acelaşi număr, mă plictisesc şi trebuie să-l schimb.

ADVERTISEMENT

M-am uitat la ultimele numere pe care le-am purtat, 2 şi 22 (ultimul, în semn de admiraţie pentru Abidal) şi am văzut că cifrele adunate dădeau 6. Şi, evident, am ales acest nume pentru un mare fotbalist al acestui club, Xavi.

Nu am ales numărul 6 pentru că m-aş compara cu Xavi, pentru că el nu se compară cu nimeni. A jucat atîţia ani la club, eu nici nu m-am născut aici, nici n-am fost crescut de Barcelona, ca Xavi. Port numărul lui pentru că-l admir enorm. E un tip care m-a învăţat multe, atît ca fotbalist, cît şi ca om.

ADVERTISEMENT

Decizia de a-mi prelungi contractul cu Barcelona am luat-o şi după îndelungi discuţii cu Xavi. Am vorbit cu el şi i-am zis că n-aş vrea să ia nimeni numărul lui, pentru că eu cred că doar eu pot să-l apăr aşa cum merită” a declarat Dani Alves pentru sport.es.

Barcelona va începe sezonul marţi, 11 august, împotriva Sevillei în Supercupa Europei, meci care se va disputa la Tbilisi.

ADVERTISEMENT

 

Tags: