Sport

Dani Alves, omul recordurilor, țintește unul dintre puținele trofee care îi lipsesc. La 38 de ani, brazilianul vrea aurul olimpic!

Dani Alves a câștigat aproape tot ce putea câștiga în fotbal. Două rofee îi lipsesc brazilianului, din impresionantul palmares, Cupa Mondială și medalia olimpică de aur. Pentru aceasta din urmă va lupta la Tokyo, probabil ultimul mare turneu al carierei.
18.07.2021 | 14:58
Dani Alves a câștigat aproape tot ce putea câștiga în fotbal. Două rofee îi lipsesc brazilianului, din impresionantul palmares, Cupa Mondială și medalia olimpică de aur. Pentru aceasta din urmă va lupta la Tokyo, probabil ultimul mare turneu al carierei.
ADVERTISEMENT

Născut în Juazeiro, Brazilia, Dani Alves este cel mai galonat fotbalist din istorie, cu 43 de trofee cucerite la nivel de echipe de club și cu naționalele ”Cariocas”, de la juniori, până la seniori.

A jucat la cele mai mari cluburi ale Europei și și-a lăsat amprenta peste tot. În urmă cu doi ani, specialiștii credeau că va pune ghetele în cui. Alves nu a fost de acord. A semnat cu Sao Paulo și a mai cucerit un trofeu: Campionatul Paulista.

ADVERTISEMENT

Revine în echipa națională după doi ani

Dani Alves a jucat ultimul meci în tricoul Braziliei pe 13 octombrie 2019, într-un amical contra Nigeriei, terminat la egalitate 1-1.

Pentru că este, probabil, ultimul mare turneu al carierei, dar și pentru că medalia olimpică de aur îi lipsește din palmares, selecționerul Andre Jardine l-a inclus în lotul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alves fiind unul din cei trei jucători peste 23 de ani pe care Brazilia îi poate utiliza.

ADVERTISEMENT

Este evident că Alves va fi onorat și cu banderola de căpitan și are misiunea de a apăra titlul cucerit de Neymar la precedenta ediție a JO, de la care fundașul de 38 de ani a lipsit.

În turneul de la Tokyo, Brazilia face parte din grupa D la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Germania, Coasta de Fildeș și Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

118 meciuri are Dani Alves în tricoul naționalei Braziliei pentru care a înscris de 8 ori

Viața de poveste a lui Dani Alves

Aventura în fotbal a lui Dani Alves a început la Bahia, pentru care a evoluat un singur sezon 2001/2002, suficient să-și treacă în palmares primul trofeu: Copa do Nordeste.

A urmat transferul în Europa, unde fotbalistul a semnat cu Sevilla. În cei 8 ani petrecuți în tricoul andaluzilor, fundașul a câștigat, printre altele, Cupa UEFA și Cupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Între 2008 și 2016 a îmbrăcat tricoul echipei FC Barcelona,  pentru care a evoluat în 391 de partide, reușind 21 de goluri. A câștigat alături de echipa blaugrana în mai multe rânduri , campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Uefa Champions League dar și campionatul mondial al cluburilor.

În sezonul în care a evoluat în Serie A, 2016-2017, pentru Juventus, Dani Alves a realizat eventul, iar următorul popas a fost în Franța la PSG. A bifat 48 de partide și a înscris 2 goluri. A câștigat alături de echipa din Paris titlul național în două rânduri și o cupă a Franței.

În cei 20 de ani de carieră ca fotbalist profesionist, Dani Alves a cucerit nu ma puțin de 43 de trofee, fiind din acest punct de vedere recordmenul mondial, atât la club cât şi la echipa naţională.

871 de meciuri a jucat Dani Alves pentru cele 6 echipe la care a fost legitimat trecându-și numele pe lista marcatorilor de 66 de ori

ADVERTISEMENT