Sport

Dani Alves poate fi eliberat în mai 2025. Reacții de revoltă în Spania: „De ce doar atât?”

Dani Alves ar putea ieși din închisoare în mai 2025. Reacții furibunde în Spania după ce brazilianul a fost condamnat pentru agresiune sexuală.
22.02.2024 | 14:01
Dani Alves poate fi eliberat in mai 2025 Reactii de revolta in Spania De ce doar atat
Dani Alves ar putea fi eliberat în mai 2025. Brazilianul a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pentru agresiune sexuală. Totuși, fostul fundaș de la Barcelona, Juventus sau PSG ar putea fi eliberat în mai 2025. Fostul internațional brazilian a stat deja mai bine de un an și o lună în spatele gratiilor.

Dani Alves poate fi eliberat în mai 2025

Joi dimineață, Dani Alves a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Fostul star brazilian a fost găsit vinovat de agresarea sexuală a unei femei în clubul de noapte Sutton din Barcelona în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dani Alves trebuie să-i plătească victimei suma de 150.000 de euro. Dani Alves a fost reținut provizoriu și băgat la închisoare încă de pe 20 ianuarie 2023. Astfel, joi, 22 februarie, brazilianul a executat deja un an, o lună și două zile de închisoare.

De asemenea, Judecătorul de Supraveghere al Penitenciarului ar putea revizui pedeapsa primită de Dani Alves și i-ar putea permite brazilianului să fie eliberat condiționat peste un an și trei luni, notează Marca.

ADVERTISEMENT

Modalitățile care sunt la îndemână pentru Dani Alves sunt buna purtare, desfășurarea continuă a activităților culturale sau profesionale în închisoare, dar și achitarea răspunderii civile derivate din infracțiune (150.000 de euro către victimă).

  • ianuarie 2026 este data următoare la care ar putea fi eliberat Dani Alves în cazul în care nu obține o revizuire a pedepsei în primă fază 
ADVERTISEMENT

Reacții de revoltă în Spania după condamnarea la închisoare a lui Dani Alves

Jurnaliștii din Spania se revoltă după condamnarea lui Dani Alves, care a primit 4 ani și jumătate de închisoare. Procurorul a cerut o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru Dani Alves. Ibericii sunt de părere că Dani Alves trebuia să primească o pedeapsă mult mai cruntă.

„A ieşit ieftin”, a fost reacția jurnalistului TVE, Ana Bernal-Triviñ. „Revoltător. Unde este adevărata dreptate pentru victime?”, a fost un alt comentariu. „Rușine extraordinară”, a fost comentariul pe X al autoarei lucrării „Să vorbim despre feminism”, Carla Galeote.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul Joaquín Prat a avut una dintre cele mai vehemente reacții. „De ce doar patru ani și jumătate de închisoare dacă a reieșit că este autorul unei agresiuni sexuale cu penetrare? 

Deoarece Dani Alves a plătit victimei 150.000 de euro, în loc să primească nouă ani, așa cum a cerut Parchetul, primește patru ani și jumătate. Care este mesajul? Dacă ai bani să plătești pentru infracțiune, primești jumătate de pedeapsă.

Dacă, în fața unui eveniment la fel de grav precum o agresiune sexuală care este coroborată de condamnarea pentru agresiune sexuală cu penetrare, dacă aplicați o circumstanță atenuantă pentru repararea prejudiciului, unii neîndrumați ca mine ar putea crede că există o singură sentință pentru bogați și alta pentru săraci, că există dreptate pentru cei care repară paguba și alta pentru cei care nu o pot repara, din punct de vedere economic”, a fost mesajul lui Joaquin Prat, citat de as.com.

Dani Alves va face apel

La plecarea de la Tribunalul Barcelona, Ines Guardiola, avocatul lui Dani Alves, a susținut că „vom ataca sentința. Eu continui să cred în nevinovăția lui Daniel Alves. Vom face recurs. Acum trebuie să studiem sentința.  

Domnul Alves este bine. El știe deja rezultatul”, au fost cuvintele avocatului Ines Guardiola. Următoarea cale de atac a lui Dani Alves după sentința Tribunalului din Barcelona o reprezintă recursul la Curtea Superioară de Justiție a Cataloniei. Dacă decizia rămâne nefavorabilă, Dani Alves ar urma să facă apel la Curtea Supremă.

ADVERTISEMENT