Sport

Dani Alves s-a autopropus la Barcelona. Când s-ar putea face transferul

Brazilianul Dani Alves este dispus să o ajute pe Barcelona aflată într-o perioadă de criză și a anunțat că ar vrea să revină pe Camp Nou.
16.10.2021 | 08:56
Dani Alves sa autopropus la Barcelona Cand sar putea face transferul
ADVERTISEMENT

Omul cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului mondial a reușit în vară să câștige titlul olimpic cu reprezentativa Braziliei.

Ultima oară când fundașul dreapta a evoluat în Europa a făcut-o la PSG, dar s-a arătat dezamăgit de experiența trăită în capitala Franței.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar putea să-l aducă pe Dani Alves de la 1 ianuarie

Barcelona traversează o perioadă critică din cauza problemelor financiare, rezultatele din acest start de sezon sunt mai mult decât modeste și în aceste condiții Dani Alves a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să revină pe Camp Nou și să-și ajute fosta formație.

Conform cotidianului As, fundașul de 38 de ani i-a anunțat pe conducătorii Barcelonei că ar vrea să pună umărul la redresarea formației și ar fi dispus să se întoarcă după șase ani să joace pentru echipa lui Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Brazilianul ar fi contactat săptămâna aceasta o persoană cu greutate din cadrul clubului pentru a se oferi să revină de la 1 ianuarie 2022. În plus, fundașul a dorit să arate clar că banii nu ar fi o problemă, deoarece ar fi dispus să accepte un salariu nu foarte mare.

Barcelona nu ar spune nu unei reveniri a brazilianului

Oficialul Barcelonei contactat de Alves a cerut puțin timp pentru a se consulta cu toți cei din conducere. În principiu, catalanii sunt destul de bine acoperiți în banda dreaptă, acolo unde îi au pe Sergino Dest, Oscar Mingueza și Sergi Roberto, dar nu există nicio îndoială că sosirea brazilianului ar fi un plus pentru echipă, în ciuda celor 38 de ani ai săi.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, Dani Alves le-a spus deja foarte clar agenților săi că prioritatea o reprezintă Barcelona și i-a instruit să pună în așteptare orice altă ofertă până când clubul catalan nu va lua o decizie în privința sa.

Dani Alves este în acest moment fără contract, după ce l-a mijlocul lunii septembrie s-a despărțit de formația Sao Paulo. Tocmai faptul că a jucat deja pentru o echipă îl obligă pe brazilian să aștepte până la 1 ianuarie 2022 pentru a putea semna cu un alt club.

ADVERTISEMENT

Alves a plecat de la Sao Paulo din cauza restanțelor salariale

Brazilianul şi-a reziliat contractul cu Sao Paulo FC din cauza unor neînţelegeri în plan financiar. ”Nu mi-a fost niciodată teamă de provocări, pentru că viaţa este o eternă provocare pentru care trebuie să fii pregătit mereu”, a scris fotbalistul pe rețelele de socializare la acel moment.

Presa braziliană a notat că Alves a luat această decizie din cauza restanțelor salariale și vorbește de o datorie a clubului către jucător de 1,8 milioane de euro. Fundașul era legitimat la Sao Paulo din august 2019 şi avea contract până în decembrie 2022.

Dani Alves a jucat pentru FC Barcelona în perioada 2008-2016, înscriind 21 de goluri în 391 de partide. El și-a început cariera la Bahia și a fost adus în Europa de FC Sevilla, înainte de a fi transferat de catalani. După plecarea de pe Camp Nou, brazilianul a evoluat la Juventus Torino, PSG și Sao Paulo.

ADVERTISEMENT