Fotbal international

Dani Carvajal, despre situația lui Vinicius la Real Madrid: “Clubul procedează foarte bine!”

Autori: Claudiu Surmei, Sergiu Preda | 18.09.2018 | 09:55
Dani Carvajal a vorbit despre situația lui Vinicius Junior la Real Madrid

Tehnicianul lui Real Madrid, Julen Lopetegui, este tot mai criticat pentru că încă nu l-a folosit în acest sezon pe Vinicius Junior, pe care madrilenii l-au cumpărat în vară cu 45 de milioane de euro. Tânărul jucător a fost trimis să joace la echipa a doua a clubului și face deja furori în tricoul Castillei. Dani Carvajal a vorbit despre situația lui Vinicius Junior la Real Madrid. Fundașul este de părere că oficialii clubului fac ceea ce este mai bine în privința dezvoltării tânărului brazilian.

Real Madrid l-a adus în această vară pe Santiago Bernabeu pe tânărul Vinicius, de la care spaniolii au mari așteptări pe termen lung. Madrilenii au vrut să îl împrumute unui club din La Liga pentru a fi siguri că jucătorul va crește în valoare și se va obișnui cu fotbalul din Spania până în momentul în care va fi pregătit să îmbrace tricoul lui Real. În cele din urmă, oficialii de pe Bernabeu au decis ca Vinicius să joace pentru echipa secundă a clubului, Castilla.

Julen Lopetegui este însă tot mai criticat că nu îl include în lot pe fotbalistul sud-american, în condițiile în care a demonstrat la tineret că are multe de oferit și poate ajuta clubul cu mai mult. În apărarea tehnicianului de pe Santiago Bernabeu a sărit fundașul Dani Carvajal, care este de părere că decizia de a-l trimite la tineret pe Vinicius Junior a fost una bună, menită să scoată tot ce e mai bun din jucător și să îl pregătească pentru meciurile de foc din La Liga.

Dani Carvajal a vorbit despre situația lui Vinicius Junior la Real Madrid

“Lopetegui îl apreciază foarte mult pe Vinicius. Este încă foarte tânăr, dar este foarte talentat și poate deveni unul dintre marii jucători ai lui Real Madrid. Cred că în acest moment clubul procedează foarte bine cu el. Are nevoie de minute și e foarte bine că le primește la echipa a doua”, a declarat Dani Carvajal.

Spaniolul a fost întrebat și despre situația echipei după despărțirea de starul Cristiano Ronaldo, care a fost transferat în această vară la campioana Italiei, Juventus Torino. “E normal ca lumea să ne întrebe de Cristiano Ronaldo. Este o legendă a clubului. Era doar o chestiune de timp până ca el să înceapă să înscrie pentru Juventus. Noi, aici la Real Madrid, încă suntem familia care eram și în trecut și cred că acesta a fost unul din secretele succesului nostru” a mai spus Carvajal.

Întrebat dacă există diferențe între tacticile abordate de Julen Lopetegui și Zinedine Zidane, fundașul Realului s-a ferit să facă orice fel de comparație. “Nu o să-i compar niciodată pe Zidane și Lopetegui. Sunt doi antrenori foarte buni și foarte importanți în cariera mea”, a adăugat spaniolul.

De ce nu a fost încă inclus Vinicius în lotul lui Real Madrid

Vinicius a fost cumpărat în urmă cu un an de Real Madrid, însă a fost lăsat să mai joace un an la Flamengo. Brazilianul a ajuns în Spania în această vară, dar trebuie să aștepte pentru a putea juca alături de Bale și de Ramos. Oficialii madrileni vor ca jucătorul să capete mai întâi experiență și abia apoi să îmbrace tricoul lui Real Madrid. Jucătorul care a împlinit recent 18 ani a fost pe punctul de a fi trimis în acest sezon la o altă echipă din Spania. Oficialii lui Real Madrid au căutat o echipă în apropierea capitalei Spaniei. Getafe, Leganes sau Rayo Vallecano au fost echipele la care Vinicius a fost la un pas să fie împrumutat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!