Fotbal international

Dani Ceballos, atac dur la adresa lui Zidane: “Dacă rămânea, aş fi plecat de la Real Madrid”

06.09.2018 | 15:59
Dani Ceballos atac dur la adresa lui Zidane Daca ramanea as fi plecat de la Real Madrid

Dani Ceballos, mijlocaşul echipei Real Madrid a avut în presa spaniolă un atac dur la adresa fostului antrenor al “galacticilor”, francezul Zinedine Zidane. Mijlocaşul adus de la Betis Sevilla nu a reuşit să îşi găsească locul în sistemul de joc al lui Zidane, având doar câteva apariţii, chiar dacă în puţinele ocazii în care a intrat pe teren a avut evoluţii remarcabile, unele încununate şi cu goluri de excepţie.

Zinedine Zidane a reuşit în doi ani să câştige nouă trofee la Real Madrid, dintre care trei înseamnă ultimele Champions League consecutiv. Francezul a surprins pe toată lumea după finala ultimei ediţii de Champions League, 3-1 cu Liverpool, la Kiev, când şi-a anunţat ieşirea din scenă de pe Santiago Bernabeu. A fost o a doua lovitură după cea pregătită de Cristiano Ronaldo, care şi el spunea că a fost frumos la Real Madrid, dar a venit momentul plecării.

Dani Ceballos, atac dur la adresa lui Zidane. A fost folosit foarte puţin de francez

Dani Ceballos s-a dezlănţuit în presă la adresa fostului antrenor, neputând înţelege de ce nu primea şanse nici atunci când mijlocaşii de bază Kroos sau Modric lipseau din cauza accidentărilor. Ceballos mărturiseşte că se mai află acum la Real numai pentru faptul că a plecat Zidane, pentru că altminteri el ar fi fost cel care ar fi cerut conducerii să fie cedat la un alt club unde să aibă posibilitatea de a juca în mod constant.

Mijlocaşul a fost unul dintre jucătorii care au impresionat atât la naţionala de tineret a Spaniei, cât şi la Betis Sevilla, la fosta echipă a lui Alin Toşca el fiind efectiv motorul din compartimentul median, omul pe la care treceau aproape toate baloanele. Când a venit la Real a făcut-o cu mult optimism, convins că este şansa carierei să poată impresiona şi să joace ani buni la unul dintre cele mai mari cluburi din lume şi cel mai galonat dintre grupările spaniole. A fost foarte dezamăgit de modul în care el şi ceilalţi tineri au fost trataţi de Zidane şi la un moment dat a căzut chiar în depresie.

Confesiunea lui Dani Ceballos

”El trebuie sa explice ce s-a întâmplat pentru că el nu mi-a dat şansa să joc. Eu m-am pregătit, am încercat să-i fac misiunea dificilă, dar uneori e imposibil. Am marcat două goluri la Vitoria (n.r în deplasare la Alaves) şi în meciul următor am jucat 1 minut. Când săptămânile trec şi tu nu te simţi important totul e mult mai dificil. Era un moment al sezonului în care în campionat eram la 15 puncte de lider şi eu tot nu aveam loc. Mi-am angajat un antrenor personal în ianuarie, pentru că nu evoluam nici miercuri şi nici duminică.

Dani Ceballos, atac la Zinedine Zidane. Ceballos a jucat foarte puţin. În imagine Ceballos cu Zidane
Dani Ceballos, atac la Zinedine Zidane. Ceballos a jucat foarte puţin

Dacă Zidane rămânea antrenor, era clar că trebuia să-mi caut echipă. ”L-am întrebat de ce nu joc, pentru că nu înţelegeam nimic. A fost un alt moment al sezonului când Kroos şi Modric erau accidentaţi, iar el schimba sistemul de joc ca să intre alţii. Asta te descurajează şi te doare. Veneam după un turneu final european excelent, unde am fost declarat cel mai bun jucător. Dar nu am cedat şi nu cedez, obiectivul meu este să reuşesc la Real Madrid!”