Fotbal intern

Ionuț Badea, anunțat oficial la Astra Giurgiu. Va debuta cu Dinamo în Cupa României

09.05.2021 | 19:27
Ionut Badea anuntat oficial la Astra Giurgiu Va debuta cu Dinamo in Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Președintele clubului Astra Giurgiu, Dani Coman, a anunțat demiterea antrenorului Eugen Neagoe, iar înlocuitorul său este Ionuț Badea.


Astra l-a numit oficial pe Ionuț Badea

UPDATE, 9 mai, ora 19:28 / Clubul Astra Giurgiu a oficializat numirea lui Ionuț Badea în funcția de antrenor principal, înlocuindu-l pe Eugen Neagoe.

ADVERTISEMENT

”După eșecul de la Mediaș și seria negativă de rezultate din ultima perioadă, conducerea clubului nostru a decis numirea pe banca tehnică a echipei a unui nou antrenor principal: Ionuț Badea.

Fost campion al României, ca jucător, Badea a antrenat naționala României, ca secund, dar și la mai multe cluburi de Liga 1, ultimul fiind FC Argeș, cu care a promovat în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

Badea va antrena Astra alături de Dragoș Radu, fost fotbalist al echipei noastre pentru o perioadă în 2001-2002 și Casian Maghici, plus, din vechiul staff, Carmel Bărbulescu și Ionuț Boșneag.

Pe această cale, clubul Astra ține să-i mulțumească fostului tehnician, Eugen Neagoe și secundului Sebastian Moga pentru munca depusă. Primul joc al echipei noastre cu Ionuț Badea pe bancă va fi marți, manșa retur a semifinalei Cupei României, la Dinamo (după 1-0 pentru noi în tur). Mult succes, Ionuț Badea!”, a anunțat Astra.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a lui Ionuț Badea pentru FANATIK: „Sunt în drum spre Ploiești”

UPDATE, 9 mai, ora 15:32 / Ionuț Badea a confirmat pentru site-ul nostru că va semna cu Astra Giurgiu și se află deja în drum spre Ploiești, unde va perfecta înțelegerea în această seară: „Încă nu am semnat, dar urmează probabil să o fac în seara asta. Acum sunt în drum spre Ploiești. În principiu, m-am înțeles cu domnii Buduru și Coman”, a spus antrenorul pentru FANATIK.

Ionuț Badea va debuta pe banca giurgiuvenilor chiar împotriva fostei sale echipe Dinamo, în manșa retur a semifinalelor Cupei României. Fostul mijlocaș a reușit să cucerească de trei ori Cupa cu alb-roșii. Ba, mai mult, în sezonul 2003-2004, reușea eventul, după ce elimina în semifinale chiar pe Astra.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 8 mai, ora 21:38

La scurt timp după eșecul cu Gaz Metan, fostul internațional Basarab Panduru declara că Neagoe va fi dat afară și anunțat misterios că Dani Coman negociază cu un nume mare.

Formația de la malul Dunării a pierdut la Mediaș, scor 1-2, și ar putea ajunge pe locurile de baraj dacă Viitorul sau Voluntari își vor câștiga partidele din runda a șaptea a play-out-ului.

Dani Coman a decis ca Ionuț Badea să-l înlocuiască pe Eugen Neagoe

Eșecul cu Gaz Metan a încins spiritele la Astra Giurgiu, iar prosport.ro a anunțat că Ionuț Badea a fost ales să-l înlocuiască pe Eugen Neagoe, deși Dani Coman nu a confirmat decât demiterea lui ”Geană”.

”Suntem într-o criză de rezultate, de joc. Nu mai avem ocazii de gol, dar sunt aceiaşi jucători care s-au bătut pentru intrarea în play-off. Am încredere că vom scoate maximum din cele două meciuri de campionat şi meciul de marţi din Cupă şi vom ieşi din această criză.

Urmează să ne despărţim de Eugen, deşi n-am ce să-i reproşez prea multe. Nu numai Eugen Neagoe este vinovat pentru situaţia în care suntem, e un cumul de factori care determină evoluţia jucătorilor. Cu toţii suntem vinovaţi, de la domnul Niculae până la ultimul om de la stadion”, a declarat Coman la Look Sport.

Ionuț Badea a mai antrenat în acest sezon pe FC Argeș

”Se ia în discuţie înlocuirea lui Eugen, nu s-a luat o decizie finală, pentru că eu sunt pe drum. Ajung la Bucureşti şi vom stabili ce vom face. Sunt trei antrenori despre care am vorbit, vom alege unul în această seară”, a mai spus președintele Astrei.

Ionuț Badea, în vârstă de 45 de ani, nu a mai antrenat din octombrie 2020, atunci când s-a despărțit de FC Argeș. În cariera sa, el a mai pregătit formațiile Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj, FC Brașov, Oțelul Galați, Concordia Chijna și a fost secundul lui Christoph Daum la naționala României.

La finalul lunii aprilie, Ionuț Badea se pregătea să devină managerul clubului Universitatea Cluj din Liga 2, anunțurile fuseseră făcute, dar în cele din urmă mtotul a căzut pentru că cele două părți nu au ajuns la o înțelegere din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT
Tags: