Sport

Dani Coman, dezvăluiri despre situația de la Astra: „La cum îl cunosc pe Niculae, vor promova la anul!”. Exclusiv

Dani Coman, fostul președinte al celor de la Astra, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația formației giurgiuvene, care se află pe ultimul loc din Liga 2.
05.03.2022 | 17:55
Dani Coman dezvaluiri despre situatia de la Astra La cum il cunosc pe Niculae vor promova la anul Exclusiv
Dani Coman, fostul președinte al celor de la Astra, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre situația formației giurgiuvene, care se află pe ultimul loc din Liga 2
ADVERTISEMENT

Dani Coman a activat ca președinte al Astrei timp de șase ani, în perioada 2015-2021. Alături de formația giurgiuveană, acesta a cucerit titlul de campion al României, în sezonul 2015/2016.

Dani Coman, dezvăluiri despre situația de la Astra

În ultima perioadă, s-a vehiculat faptul că Astra ar urma să se retragă din campionat. Însă, Dani Coman nu crede în această posibilitate și susține în mod ferm: „Nu se vor retrage!”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, actualul președinte de la FC Hermannstadt spune că urmează să se investească masiv la Astra. Astfel că, în opinia sa, formația patronată de Ioan Niculae va promova, în sezonul viitor.

„Eram și sunt cu sufletul în continuare lângă Astra. Dar nu se vor retrage! E posibil ca, anul următor, să se lupte pentru promovare. Sunt ferm convins că, dacă domnul Niculae vrea, în doi ani de zile, Astra va fi în prima ligă.

ADVERTISEMENT

La cum îl cunosc eu și la ce știu, sunt convins că, la anul, se vor lupta pentru promovare. Din informațiile mele, la anul, se va investi în continuare și vor promova.

Mai mult ca sigur vor retrograda în acest sezon, dar vor promova la anul”, a declarat Dani Coman, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Astra, penalizată cu 20 de puncte

Din cauza datoriilor financiare, dar și a scandalului de dopaj din cadrul clubului, Astra a fost penalizată cu 20 de puncte de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în acest sezon.

În prezent, formația antrenată de Daniel Movilă are -1 punct și se află pe ultimul loc din Liga 2. Prin urmare, șansele ca aceasta să se salveze de la retrogradare sunt aproape nule.

ADVERTISEMENT

Astra, marcată de arestarea patronului Ioan Niculae

Declinul Astrei a început în februarie 2021, când patronul Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Echipa nu a mai beneficiat de finanțarea din perioada în care Ioan Niculae se afla în libertate. Astfel că giurgiuvenii au retrogradat în Liga 2, iar, la finalul acestui sezon, cel mai probabil, vor pica în eșalonul al treilea.

  • 1.57 milioane de euro este cota lotului celor de la Astra, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT