Sport

Dani Coman e convins că Astra nu se va desființa după retrogradare. Unde ar putea ajunge fostul oficial giurgiuvean

Dani Coman rămâne optimist în privința șanselor ca Astra să meargă mai departe după retrogradarea în Liga a doua. Fostul președinte e convins că Ioan Niculae va salva echipa.
29.05.2021 | 19:08
Dani Coman e convins ca Astra nu se va desfiinta dupa retrogradare Unde ar putea ajunge fostul oficial giurgiuvean
ADVERTISEMENT

Chiar dacă multe voci din fotbalul românesc îi cântă prohodul după retrogradarea în Liga 2, Dani Coman e convins că Astra va renaște din propria cenușă. Soarta clubului stă, însă, în mâinile patronului Ioan Niculae, care speră să obțină cât mai curând eliberarea condiționată din închisoare.

„Sunt ferm convins că această echipă va merge mai departe, că va găsi soluții și că va reveni în prima ligă”, susține fostul președinte, dând asigurări că tinerii de la echipa a doua pot face față la acest nivel, cu condiția să fie ajutați de „câțiva jucători cu experiență”.

ADVERTISEMENT

Campioni ai României în 2016, sub comanda lui Marius Șumudică, giurgiuvenii au încheiat stagiunea precedentă pe locul 9 în play-out, la patru lungimi în fața codașei Poli Iași și două în spatele celor de la Hermannstadt, care vor înfrunta Mioveniul în barajul pentru menținere / promovare.

Dani Coman e convins că Astra va reuși să supraviețuiască după retrogradarea în Liga 2

Consider că Astra a avut un lot cu care se putea bate liniștită pentru accederea în play-off-ul campionatului. Știm că nu numai valoarea jucătorilor poate aduce rezultate. Sunt mulți factori și sunt și alte motive pentru care o echipă poate să aibă o asemenea cădere. Sunt perioade și perioade…

ADVERTISEMENT

La cum îl cunosc eu pe domnul Niculae (n.r. Ioan Niculae, patronul clubului), sunt ferm convins că această echipă va merge mai departe, că va găsi soluții și că va reveni în prima ligă.

În plus, Astra Giurgiu are echipa a doua, are un lot de 23 de jucători, de la 17 până la 21 de ani, un lot cu care poate juca liniștită în Liga 2. Iar cu câțiva jucători cu experiență se poate bate fără probleme pentru a promova în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Vor crește și ceilalți jucători, tineri, care au jucat foarte bine la echipa a doua în Liga 3, au terminat pe locul 4”, a declarat Dani Coman la Pro X.

Hermannstadt, viitoarea destinație a lui Dani Coman? „Au un proiect frumos”

După șase ani la Giurgiu, fostul portar al Rapidului este gata pentru o nouă provocare. Deși nu a luat încă decizia finală, în pole-position pentru semnătura sa pare să fie chiar clubul care i-a „suflat” Astrei locul de baraj.

ADVERTISEMENT

Am avut o discuție cu patronii de la Hermannstadt, sunt oameni pe care îi cunosc de mult timp. Sunt oameni extraordinari, diferiți de patronii din fotbalul românesc. Acolo se află și finul meu, Radu Neguț, cel care a ajutat la promovarea echipei încă din Liga 4.

Cunosc foarte bine ceea ce se întâmplă la Hermannstadt și pot să zic că au un proiect frumos, au crescut organic. Despre venirea mea acolo… deocamdată sunt în vacanță cu familia, vreau să mă relaxez câteva zile.

Sunt și alte discuții pe care le am în fotbalul românesc, dar vreau să le analizez bine. Cred că într-o săptămână voi lua decizia finală, voi anunța ce voi face”, a dezvăluit Dani Coman.

ADVERTISEMENT