Sport

Dani Coman, gest fabulos față de o glorie a fotbalului românesc care-și pierduse speranța! „M-a lăsat…”. Exclusiv

Fotbalul românesc este un izvor de secrete frumoase. Pe lângă sportul în sine, fotbalul nostru are și povești nespuse și nevalorificate până acum, așa cum este și cea cu Dani Coman.
14.06.2024 | 12:27
Dani Coman gest fabulos fata de o glorie a fotbalului romanesc caresi pierduse speranta Ma lasat Exclusiv
Dani Coman, gest fabulos față de Narciz Coman // Foto Sportpictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Narciz Coman, primul portar desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în 1978, și am aflat un episod demn de toată lauda. Am vorbit cu fostul goalkeeper și despre prietenii care i-au mai rămas în fotbal.

Dani Coman, gest fabulos față de o glorie a fotbalului românesc care-și pierduse speranța! „M-a lăsat…”

Fostul mare portar născut în Giurgiu a povestit gestul fantastic făcut de Dani Coman pentru el în urmă cu mai mulți ani. Deși șefii Astrei Giurgiu nu l-au luat niciodată în seamă pe goalkeeperul în vârstă de 77 de ani, Dani Coman s-a oferit să-l ajute într-o situație extrem de delicată.

ADVERTISEMENT

Narciz Coman locuiește într-o garsonieră în Giurgiu și nu avea posibilități materiale pentru a se opera de coxartroză, însă Dani Coman s-a oferit să-i plătească el intervenția chirurgicală și să-l ajute și cu un medic.

„Astra Giurgiu pentru mine nu prea a fost Astra Giurgiu. S-a antrenat la Ploiești, la Giurgiu n-a făcut nicio secție de copii și juniori. Spuneți-mi și mie ce jucători au venit de la juniorii lor la seniori. Același lucru i-am cerut și lui Dani Coman să-mi spună. A tăcut.

ADVERTISEMENT

Apropo de Dani Coman pe care vreau să-l menționez, am o stimă deosebită față de el. Când a fost să mă operez de coxartroza, Dani Coman a venit la mine și mi-a zis așa: ‘nea Narcis, eu îți dau un doctor bun la Floreasca, Gheorghe Popescu, care m-a operat și a făcut-o foarte bine’.

Dani mi-a dat și o sumă de bani din buzunarul dânsului pe care să o dau medicului. După operație n-am mai găsit medicul și n-am dat nimic. L-am sunat pe Dani și i-am zis să vină să-i dau banii înapoi. Gestul pe care l-a făcut Dani m-a lăsat….

ADVERTISEMENT

Mi-a zis că de multe ori voia să cunoască pentru că noi avem același nume și multă lume îl întreba dacă e fiul meu sau nepotul. Un băiat bine crescut, educat. E foarte primitor, mie mi-a plăcut de el”, a declarat Narcis Coman pentru FANATIK.

Narciz Coman // Foto FANATIK
Narciz Coman, în dialog cu jurnalistul Alin Grigore // Foto FANATIK

Câți prieteni mai are Narciz Coman?

Narciz Coman a vorbit și despre prietenii care i-au mai rămas după o viață în fotbal: „Nu știu câți prieteni mai am acum. Sunt mulți, că tot orașul mă salută. Am avut întotdeauna prieteni mulți. Prieten pe care să-l sun la 2 dimineața n-am. Am un singur prieten pe care n-am vrut să-l deranjez. E vorba de Alexandru Pantazie, are restaurant, care e dinamovist și de două ori pe an cheamă jucătorii vechi de la Dinamo, pe cei de la Craiova, a fost și Ungureanu, și Beldeanu, și face câte o masă.

ADVERTISEMENT

Mai stăm la o discuție. Din fotbal mai vorbesc doar cu Petre Marinescu, vârful de atac de la Târgoviște, dar el e în Tulcea. Chiar de curând am vorbit cu el și ziceam să ne vedem. Mai suntem vreo 5-6 în viață din echipa titulară a celor de la Târgoviște de atunci”.

Dani Coman este în prezent președinte la FC Argeș, însă în trecut a ocupat aceeași funcție la Astra Giurgiu, echipă cu care a câștigat Superliga în sezonul 2015-2016.

  • 1 trofeu a câștigat Narciz Coman în toată cariera: Cupa României, cu Steaua, în 1971, după 3-2 în finala cu Dinamo

Narciz Coman dezvăluie ajutorul pe care i l-a dat Dani Coman

ADVERTISEMENT
Tags: