Când nu este pe platourile de filmare, Dani Oțil petrece timp cu familia, are diferite evenimente, întâlniri sau călătorește. În ziua de miercuri, 6 noiembrie, de exemplu, a preferat să se ducă până în Brașov cu trenul, deși ultima deplasare cu acest mijloc de transport nu a fost pe placul său. Cum a fost în prezent?
Dani Oțil a postat în mediul online întreaga călătorie cu trenul până în orașul de sub Tâmpa. Într-unul dintre instastory-urile sale apare o filmare în care faimosul moderator relatează experiența. A fost mulțumit, chiar dacă a existat și o întârziere, dar care nu a fost mare.
Prezentatorul de la Neața cu Răzvan și Dani a mărturisit că s-a urcat în tren, din Gara de Nord, din Capitală, cu mare teamă legată de durata deplasării. Sentimentul s-a amplificat după ce din București plecarea s-a făcut cu trei minute întârziere.
La sosirea în gara din Brașov, trenul a mai avut o întârziere, de 15 minute. Totuși, Dani Oțil consideră că este un interval decent, luând în considerare că multe avioane au ajuns să depășească timpul de aterizare și cu câte trei ore.
Dani Oțil a fost destul de sceptic față de călătoria cu trenul până în Brașov și după ce în vinerea de săptămâna trecută a făcut trei ore până la Breaza, tot din Capitală. Dincolo de asta, realizatorul a fost mulțumit și de cum a decurs achiziționarea online a biletului.
”Oameni buni și răi, de asta suntem influenceri, să și influențăm. Ies cu bucurie în suflet din gară, la Brașov. Cu mare teamă m-am urcat în tren (…) După ce vinerea trecută am făcut trei ore până la Breaza din București, azi am decis cu asociatul să mergem cu trenul.
Trenul a plecat cu trei minute întârziere, a ajuns cu 15 minute întârziere, mi se pare super decent, în condițiile în care avioanele zboară acum cu întârzieri acum de două, trei ore. Biletul luat de pe net, 3 click-uri, simplu, foarte decent. Îmi țin pumnii pentru diseară când s-ar putea să ajungem sau nu”, a spus Dani Oțil într-unul dintre filmulețele sale de pe contul personal de Instagram.
Toate trenurile din România au ca limită de viteză 160 de km/h, dar singura rută pe care pot circula cu o asemenea viteză este București-Constanța. Apropiată de 160 km/h este viteza de 140 de km/h pe rutele București-Florești Prahova și Km 614-Arad- Curtici.
O statistică din 1902 arată că trenurile accelerate pot circula cu o medie de 50-60 de kilometri la oră, iar marfarele cu 25-30 de kilometri la oră. În prezent, se permit și viteze mai mici decât în urmă cu un secol, din varii motive, precum instabilitatea șinelor, vremea rea sau accidente feroviare.