Life

Daniel Buzdugan, concluzie amară despre vremurile în care trăim: „Doar omul s-a ieftinit”

Daniel Buzdugan a postat o poezie apreciată de mii de persoane, un text care face o radiografie a vremurilor în care trăim.
12.11.2022 | 14:43
Daniel Buzdugan concluzie amara despre vremurile in care traim Doar omul sa ieftinit
Daniel Buzdugan, realizator de emisiuni la radio. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Trăim vremuri grele, iar asta o spune tot mai multă lume. Criză energetică, foamete, război, tensiuni sociale… În astfel de perioade, artiștii reușesc să sintetizeze prin poezie, muzică sau film clipele pe care le trăim, de cele mai multe ori făcându-ne nostalgici.

Daniel Buzdugan, în asentimentul poetului Alexandru Cazacu: „Doar omul s-a ieftinit”

O astfel de poezie-fotografie a momentului este cea scrisă de Alexandru Cazacu, un text cu care rezonează jurnalistul și omul de radio Daniel Buzdugan.

ADVERTISEMENT

Buzdu, așa cum mai e cunoscut realizatorul de emisiuni radiofonice, a postat poezia lui Cazacu pe contul său de Instagram, iar versurile au ajuns repede la fanii săi, fiind apreciate de aproape 4.000 de persoane în doar câteva ore.

„Totu-n lume s-a scumpit. / Doar omul s-a ieftinit”, este concluzia amară a poetului… Una cu care pare să fie de acord și Daniel Buzdugan.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în această poezie se face referire și la greutățile prin care oamenii treceau în alte perioade istorice, unele care erau ceva mai ușor de acceptat ori de dus până la capăt.

Nostalgia poate fi remarcată în următoatele slove: „Fosta-u vremuri grele-odată/ Când creștea pâinea-n covată. / Și-ncăpeau oamenii-roată/ La măsuța din ogradă.

ADVERTISEMENT

Dintr-o măliguță-șapte/ Și bătrâni, și cei de lapte/ Poate, n-aveau și de pâine/ Dar mai hrăneau și un câine”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Buzdugan (@danielbuzdugan)

Mirela Vaida a apreciat postarea omului de radio

În aceste strofe, pe care Daniel Buzdugan a ținut să le împărtășească publicului său din mediul online, mai scrie că lumea a devenit extrem de superficială, cu toate că necazurile bat la ușă.

ADVERTISEMENT

„Dar, azi, mândri și fălcoși/ Toți botoși și mânioși/ Nu vezi om cântând în drum./ Poate, doar dacă-i nebun.

Azi, noi, ăștia cu orgolii/ Din mașini, drept în fotolii,/ Venim seara obosiți, Oropsiți și necăjiți”, mai scrie în poezia partajată de Daniel Buzdugan.

Printre persoanele care sunt în asentimentul lui Daniel Buzdugan se numără și interpreta de muzică de petrecere și prezentatoarea de la Antena Stars Mirela Vaida, care a dat un like postării omului de radio.

 

ADVERTISEMENT