News

Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă ca ministru la Interne este pensionar de la 39 de ani! Are o pensie lunară de 7500 de lei

11.09.2019 | 18:46
Daniel Chirila propunerea Vioricai Dancila ca ministru la Interne este pensionar de la 39 de ani Are o pensie lunara de 7500 de lei

Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă ca ministru la Interne este pensionar de la 39 de ani! Secretarul de stat propus de premier ca să conducă MAI are acum doar 41 de ani. Conform declaratiei de avere, Chirila a incasat anul trecut, din pensie, suma de 91.200 de lei. Prin urmare are o pensie in jur de 7.500 de lei, la care i se adauga acum si salariul de secretar de stat, posibil ministru.

Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă ca ministru la Interne este pensionar de la 39 de ani!

Potrivit CV-ului oficial, Chirila a intrat in rezerva in anul 2017, cand avea 39 de ani. Anterior el a detinut numeroase functii in Politia Romana. Tragedia de la Caracal a fost cea care l-a scos în evidenţă. La puține zile după debutul nebuniei din jurul cazului, premierul Viorica Dăncilă l-a eliberat din funcţie pe secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

În locul acestuia a fost numit ca secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne Daniel-Dumitru Chirilă. Acesta a lucrat în ultimii doi ani în mediul privat, dar anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială chiar în mandatul președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare. Chirilă a mai fost șef Birou – Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico – Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital.

Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă ca ministru la Interne este pensionar de la 39 de ani! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă l-a propus pe Daniel Chirilă la MAI. Sursa foto – facebook

Are o pensie lunară de 7500 de lei

Acesta a mai lucrat și la DGIPI, fosta „Doi și-un sfert”.  De remarcat că în perioada 2006-2010, Chirilă a fost ofițer operativ la Sectorul Riscuri si Amenintari in domeniul Criminalitatii Organizate din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă. Chirilă a terminat Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din cadrul SRI și are și un master în Sisteme de Securitate la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și unul în Drept Internațional la Universitatea „Nicolae Titulescu”.

Vă readucem aminte că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va trimite propunerea pentru portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne către preşedintele Klaus Iohannis. Şefa Executivului a precizat că speră ca acesta să accepte nominalizarea.