Sport

Daniel Chiriţă, reacţie după interviul controversat în care îşi declară susţinerea pentru Rusia şi Putin: “Războiul a fost pornit de americani! Ucraina stă «capră»!”. Exclusiv

Daniel Chiriţă a vorbit pentru FANATIK despre interviul controversat acordat în Rusia, în care îşi declară susţinerea pentru Putin în războiul cu Ucraina.
08.05.2024 | 17:25
Daniel Chirita reactie dupa interviul controversat in care isi declara sustinerea pentru Rusia si Putin Razboiul a fost pornit de americani Ucraina sta capra Exclusiv
Daniel Chiriţă, reacţie după interviul controversat în care îşi declară susţinerea pentru Rusia şi Putin: "Războiul a fost pornit de americani! Ucraina stă «capră»!". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist Daniel Chiriţă a creat valuri în spaţiul public cu un interviu controversat acordat pentru presa din Rusia, în care îşi declară susţinerea pentru Putin în războiul cu Ucraina.

Daniel Chiriţă, reacţie după interviul controversat în care îşi declară susţinerea pentru Rusia şi Putin: “Ucraina a stat «capră»”

Chiriţă a jucat atât în Ucraina, la Şahtar Doneţk şi Stal, cât şi în Rusia, unde a evoluat la Zenit. FANATIK l-a contactat pe fostul fotbalist care a dezvăluit că, într-adevăr, el susţine Rusia în acest război, pe care consideră că în realitate l-au provocat americanii:

ADVERTISEMENT

“Toată lumea mă sună acum. Mai are Iohannis să mă sune. Aşa am declarat cum scrie acolo, e adevărat. Mai puţin partea aia cu “Ucraina e rahat”, acolo cred că au tradus ei greşit. 

Nu mă cert cu nimeni. Am fost în Rusia de ceva timp. Am fost şi înainte de pandemie. Am relaţii bune acolo. M-au sunat mai mulţi că a apărut ştirea. M-am simţit bine în Rusia, am stat 4-5 ani de zile acolo.

ADVERTISEMENT

Eu cred că tot conflictul ăsta e făcut de americani. Ucraina a stat «capră», cum zicem pe la noi. Au pus botul. La fel cum în România stăm «capră» şi facem ce zic ei.

“În Rusia pentru mine totul a fost la superlativ. Eu îl susţin pe Putin, mie chiar îmi place”

Ucraina a iscat mai mult războiul decât Rusia. Tu poate susţii Ucraina, dar eu aşa văd situaţia. Eu cred că acest conflict a plecat de la americani şi ucrainenii au stat «capră».

ADVERTISEMENT

E adevărat, am jucat şi în Ucraina, dar foarte puţin am fost acolo. Nu m-am simţit bine. Eu aşa o văd, sincer vă spun. Eu am stat acolo, văd cum trăiesc ruşii. Iar condiţiile nu se compară.

Ucraina este mult mai săracă decât noi. 100%. Sunt nişte sate acolo, nu îţi vine să crezi. În Rusia pentru mine totul a fost la superlativ. Eu îl susţin pe Putin, mie chiar îmi place”, a spus Daniel Chiriţă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Chiriţă: “Așa să scrieți: să știe toată lumea că Chiriță iubește Rusia”

Într-un interviu acordat pentru portalul rus sports.ru, tradus de Playsport, Daniel Chiriţă face mai multe afirmaţii controversate spunând că 80% dintre români susţin Rusia,

„75-80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina – rahat! Toți prietenii și cunoscuții mei au o atitudine bună față de ruși și față de Putin, personal. Ei cred că Putin a făcut ce trebuie.

Iubesc România, dar ce a devenit țara mea acum?! Au vândut totul, la fel ca ucrainenii. Nu este nimic. Știu că echipele naționale și cluburile voastre au interdicție internațională. Pentru ce? Nu e corect. Ce au făcut sportivii? Nu se poate!

Vreau să știe toată lumea! Așa să scrieți: să știe toată lumea că Chiriță iubește Rusia! Vă spun serios. Am chiar și un tricou cu poza lui Putin și îl port la sală. Și în birou am o statuetă a președintelui, chiar la vedere. Poate ar trebui să fie luată în considerare mutarea în competițiile asiatice”, a spus Daniel Chiriţă în presa din Rusia.

ADVERTISEMENT