Simona Halep

Daniel Dobre, despre Simona Halep înainte de startul Turneului Campioanelor: ”Este ambițioasă, luptătoare, dă 100% pe teren. România o are doar pe ea”

27.10.2019 | 21:41
Daniel Dobre despre Simona Halep inainte de startul Turneului Campioanelor Este ambitioasa luptatoare da 100 pe teren Romania o are doar pe ea
ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep, Daniel Dobre, a oferit un interviu pentru site-ul WTA în care a vorbit despre eleva lui înainte de startul Turneului Campioanelor de la Shenzhen. În opinia tehnicianului care a fost alături de Simona încă din perioada junioratului, românca are o ambiție uriașă și dă ce are mai bun la fiecare meci din circuit.

Daniel Dobre o descrie pe Halep înainte de startul Turneului Campioanelor: ”Este ambițioasă, luptătoare, dă 100% pe teren”

Daniel Dobre a început colaborarea cu Simona Halep încă din 2007, când jucătoarea din Constanța, la 16 ani, cu doar un an înainte ca aceasta să triumfe în proba junioarelor de la Roland Garros. Același Dobre a stat alături de Simona și în 2014, la celebrul meci cu Serena Williams de la Turneul Campioanelor de la Singapore, atunci când românca a obținut un succes răsunător, scor 6-0, 6-2.

ADVERTISEMENT

În interviul acordat celor de la WTA, Daniel Dobre are numai cuvinte mari pentru Simona Halep, despre care spune că a avut o ascensiune care se datorează în totalitate atitudinii ei din teren și a dorinței de a deveni mereu cea mai bună.

”Diferențele dintre Simona din trecut și Simona din prezent sunt mari. Principalele abilități i s-au păstrat. Acum ea este o luptătoare, o jucătoare foarte ambițioasă, concentrată, foarte atentă în tot ceea ce face. Ea este tot timpul dispusă să dea 100%. În trecut, Halep era afectată dacă se vorbea rău despre ea după unele evoluții. Între timp, a învățat să treacă peste aceste lucruri și să se concentreze doar pe tenis.”, a spus Dobre.

ADVERTISEMENT

Controlul emoțiilor, marele avantaj dobândit de Simona Halep în ultimii ani

În opinia lui Dobre, Simona Halep este acum o jucătoare care își controlează mai bine emoțiile. ”În trecut, după un meci pierdut, nu mai puteai vorbi cu ea trei zile. Acum, Simona Halep trece mai ușor peste eșecuri. Azi poate pierde un meci, iar mâine e gata să o ia de la capăt.”, mai spune Dobre.

Daniel Dobre dezvăluie faptul că Darren Cahill o ajută foarte mult din punct de vedere mental pe Simona Halep: ”Darren Cahill este foarte important pentru Halep. Datorită stilului de viață australian, diferit de cel românesc, acesta o ajută foarte mult din punct de vedere mental. Are și un antrenor în acest domeniu”.

ADVERTISEMENT

Dobre, despre rolul lui Halep în tenisul românesc: ”România o are doar pe ea”

Daniel Dobre a vorbit despre poziția Simonei Halep într-un sport românesc aflat în criză. ”În primul rând, trebuie să înțelegeți situația sportivă din România. La Jocurile Olimpice am fost printre cele mai bune națiuni din toate timpurile, am avut campioni în gimnastică, handbal, fotbal, tot. În momentul de față o avem doar Simona la acel nivel. Viitorul nostru în sport a dispărut. Doar Simona este acolo, în top”, a adăugat Dobre pentru sursa citată.

Simona Halep a fost repartizată în Grupa Violet, alături de Bianca Andreescu, Karolina Pliskova și Elina Svitolina, câtigătoarea ediției din 2018. Luni, 28 octombrie, de la ora 14:00, Halep debutează în acest sezon la Turneul Campioanelor într-un meci, în premieră în circuitul WTA, contra Biancăi Andreescu.

ADVERTISEMENT