Simona Halep

Daniel Dobre nu a avut cuvintele care să o salveze pe Simona Halep la Madrid! Cum reuşea Darren Cahill să rezolve momentele grele. Video

12.05.2019 | 09:00
Daniel Dobre nu a avut cuvintele care sa o salveze pe Simona Halep la Madrid Cum reusea Darren Cahill sa rezolve momentele grele Video

Simona Halep a pierdut finala de la Madrid, învinsă de Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6, cea în fața căreia a cedat și în ultimul act al turneului de la Cincinnati. Eșecul de pe zgura din capitala Spaniei, acolo unde Simona a jucat excelent în această săptămână, a fost unul neașteptat.

Simona a condus cu 4-2 în primul set, dar nu a durat deloc mult până când avantajul de moral a tecut de partea olandezei. Ajutată de antrenorul ei, Raemon Sluiter, Bertens a salvat setul. Daniel Dobre a venit şi el pentru on-court coaching. Degeaba!

Daniel Dobre nu a salvat-o pe Simona Halep la Madrid. Ce i-a reproşat fostul lider mondial

Daniel Dobre a avut câte o intervenție pentru on-court coaching în fiecare dintre cele două seturi, iar de fiecare dată Simona Halep a pierdut game-urile care au urmat. Ba chiar mai mult, Dobre a intrat la 4-5 în setul doi, când Simona încerca să facă break pentru a rămâne în meci.

Antrenorul a fost luat foarte tare de Simona, care i-a reproșat că sfaturile pe care le-a primit de la de la el nu au fost de folos. Încă o dovadă că, oricât de bine pregătit ar fi Daniel Dobre, acesta nu o poate ajuta la același nivel la care o făcea Darren Cahill, pe Simona Halep. Iar asta dintr-un motiv cât se poate de simplu. Fostul lider mondial nu arată în momentele grele că are aceeași încredere în antrenorul ei actual cum avea în Cahill.

Daniel Dobre a încercat să rămână calm la acuzele Simonei Halep și i-a dat în continuare sfaturile care considera că ar putea-o ajuta să obțină break-ul. “Fă în continuare ce ai făcut. Se retrage pe teren. Dacă ai terenul deschis, poţi să-i dai pe linie. Du-te pe ea. A jucat şi ea bine şi a avut noroc”. Planul său de joc a fost respins pe nerespirate de Simona Halep: “Nu pot să le dau!”

“Închide un pic reverul. Domină ca până acum cu dreapta. Ea se retarge foarte mult”, a mai încercat Dobre să explice, dar era deja clar, din limbajul corpului, că Simona nu părea să mai creadă în minuni. Halep a intrat pe teren nervoasă și nu a reușit să facă break-ul care ar fi ajutat-o să rămână în meci.

Darren Cahill avea mereu cuvintele la el. Dar şi respectul Simonei

Finala pierdută la Madrid este o nouă dovadă că Simona Halep are nevoie de un antrenor în care să aibă încredere cu adevărat, așa cum era Darren Cahill. Asta ar însemna că trebuie fie să își schimbe atitudinea față de Daniel Dobre, fie să își caute un alt antrenor. Chiar dacă, realistic vorbind, acestuia nu i se pot reproșa prea multe.

Simona Halep este o jucătoare de moral, iar Darren Cahill a avut și el de înfruntat de-a lungul colaborării cu românca mai multe momente în care eleva sa părea gata să renunțe. Australianul a știut aproape de fiecare dată cum să o remonteze pe Simona, iar cei de la WTA chiar au amintit acest lucru atunci când finalul colaborării celor doi a fost anunțat. Totuși, Cahill avea un avantaj uriaș față de Dobre. Încrederea Simonei. Și respectul ei.