News

Daniel Dobre răspunde acuzelor familiei Buzărnescu: “Mihaela era pe finalul carierei! De aici a pornit iritarea”

05.06.2018 | 12:08
Daniel Dobre raspunde acuzelor familiei Buzarnescu Mihaela era pe finalul carierei De aici a pornit iritarea

Mihael Buzărnescu a avut și încă are parte, prin prisma calificării în sferturile de finală ale probei de dublu feminin, alături de Irina Bara, de cel mai bun turneu al carierei de jucător profesionist. Ajunsă până în faza optimilor de finală la simplu, acolo unde a fost eliminată de Madison Keys, Miki a bifat la Roland Garros cea mai bună performanță a sa la un turneu de Grand Slam, prezența la Paris fiind cea de-a treia pe tabloul principal din întreaga sa carieră.

După victoria cu Svitolina, din turul 3, tatăl și antrenorul Mihaelei, Mihai Buzărnescu, a dezvăluit pentru FANATIK.RO , momentul care l-a mâhnit cel mai tare de-a lungul carierei, altul decât problemele mari de sănătate ale fiicei sale, respectiv faptul că Federația Română de Tenis i-a refuzat lui Miki un wildcard la ediția din 2017 a Bucharest Open:Daniel Dobre, venit de două săptămâni ca director tehnic al FRT, m-a întrebat iritat de ce tot insist şi cer eu wildcard pentru Mihaela, că şi-aşa e bătrână, ce performanţe mai poate ea să facă!? Că el decide acolo cine intră pe tabloul de la Bucureşti şi că le va oferi wildcard altor jucătoare, mai tinere.

Reacţia lui Daniel Dobre la acuzele lui Mihai Buzărnescu: “Mihaela era pe finalul carierei! De aici a pornit iritarea”

Daniel Dobre a dorit să aibă un drept la replică la acuzele lui Buzărnescu senior, pe care vi-l redăm integral:

“Stimate domn Rosca, va multumesc pentru dreptul la replica pe care mi-l acordati.

Lucrurile prezentate in articolul dumneavoastra despre acordarea invitatiilor la turneelor WTA Bucharest Open 2017, sustinute de domnul Buzarnescu, sunt total neadevarate si poti fi usor dovedite cu acte si martori.

Anul trecut FRT a primit peste 10 cereri de Wildcard pentru tabloul principal, pentru doar 2 locuri, al treilea fiind alocat la WTA…..printre ele, cu clasamentul de atunci:

Tig Patricia, 120 WTA
Cadantu Alexandra, 150 WTA
Bara Irina, 210 WTA
Buzarnescu Mihaela, 211 WTA 
Ruse Gabriela, 310 WTA , 20 ani
Cristian Jaqueline, 320 WTA, 19 ani
Dulgheru Alexandra, 358 WTA 

In calitate de director tehnic, de 2 luni in functie, nu de 2 saptamani, cum sustine Mihai Buzarnescu, le-am analizat alaturi de colegii din Departamentul Tehnic si din conducerea FRT: antrenoarea echipei de Cupa Federatiei, antrenorul federal responsabil de fete, presedintele si vicepresedintii FRT.

Am stabilit mai multe criterii de selectie:
– clasamentul la zi
– forma de moment
– rezultate deosebite in echipa nationala de Cupa Federatiei
– strategia pe termen lung a Federatiei, care, alaturi de Comitetul Olimpic Roman, demarase proiectul Lotul Olimpic de Tineret pentru JO 2024

Toate fetele de mai sus erau intr-o perioada buna ca rezultate si nu a fost usor de decis.

Dupa cum usor se poate vedea, Mihaela Buzarnescu nu era in primele doua in niciuna dintre situatii.

S-a hotarat sa se mearga pe mana jucatoarelor tinere, Ruse si Cristian, care au si facut rezultate bune la turneu, fiind comunicat acest lucru tuturor, inclusiv domnului Buzarnescu.

Nicidecum nu a fost motivata neacordarea WC lui de varsta si de lipsa de perspectiva a Mihaelei.

Domnul Buzarnescu a insistat pentru acest WC, cu motivarea ca are nevoie de bani, nestiind cat timp mai joaca Mihaela, fiind pe finalul carierei… De aici a aparut iritarea despre care mentiona in declaratia dansului, stiindu-se foarte bine ca invitatiile FRT sunt acordate pentru obtinerea de puncte nu pentru bani.

FRT este prezentata constant intr-o lumina negativa de ceva timp… Nimeni din FRT, indiferent cine este sau a fost la conducere, nu a facut rau sportivilor sau si-a batut joc de ei, cum se relateaza… Poate nu a gasit resursele sa ajute mai mult, dar nu a stricat cariera nimanui.

Iar in ceea ce ma priveste, in peste 25 de ani de antrenorat, multi pe circuitele WTA si ATP, am invatat cat de greu este acest sport si respect prea mult munca si sacrificiile facute de sportivi, pentru a le aduce prejudicii de orice fel.

Cu sinceritate,
Daniel Dobre”