Sport

Daniel Ewing, fost jucător NBA, va juca în România! A semnat cu liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin

05.02.2019 | 14:41
Daniel Ewing fost jucator NBA va juca in Romania A semnat cu liderul Ligii Nationale de Baschet Masculin

Liga Națională de Baschet Masculin a reușit un transfer important în această dimineață, după ce fostul jucător de NBA și Euroligă, Daniel Ewing, a semnat cu liderul primei divizii de baschet, CSU Sibiu.

Daniel Ewing este născut pe 26 martie 1983 și a jucat la cel mai înalt nivel din NCAA,  la Duke University, sub conducerea legendarului Mike Krzyzewski, antrenorul naționalei SUA. El a fost selecționat în draftul NBA din 2005 cu opțiunea a 32-a de către formația Los Angeles Clippers. Ewing a jucat timp de două sezoane în NBA, unde nu a reușit să se acomodeze și a adunat medii de doar 3,4 puncte, 1,2 recuperări și 1,4 pase decisive. După acești doi, Daniel Ewing a făcut pasul spre baschetul european.

Daniel Ewing, în perioada în care a jucat la Duke University

Daniel Ewing, fostul jucător de NBA care a ajuns în România a făcut carieră în Europa

Prima echipă din Europa pentru care a jucat Ewing a fost gigantul rus BC Khimki Moscova. După un sezon la Khimki, Daniel Ewing a avut partea de cea mai bună perioadă din carieră la echipa poloneză Asseco Prokom Sopot. Pentru polonezi, Ewing a câștigat trei titluri consecutive, a fost MVP al finalei din 2011 și a jucat zeci de meciuri în Euroligă, competiția cea mai puternică intercluburi de pe continent.

După perioada jucată în Polonia, Ewing a mai trecut prin Ucraina, apoi a jucat în 2013 la Besiktas Istanbul, unde a jucat din nou în Euroligă. După aceea a mai jucat la Paris-Levallois și la Le Mans Sarthe, pentru ca în 2015/2016 să joace la Neptunas Klaipeda. Ultima formație pentru care a jucat a fost echipa argentiniană Ferrocarril Oeste Capital Federal.

Daniel Ewing a fost de trei ori campion al Poloniei

Daniel Ewing, întăriri pentru titlu la CSU Sibiu

Potrivit site-ului de specialitate totalbaschet.ro, Daniel Ewing devine al șaptelea jucător străin al sibienilor în acest sezon. El va mai avea cinci colegi americani: Monyea Pratt, Randal Falker, Kevin Hardy, Chris Cooper și Isaiah Philmore, dar și pe lituanianul Justas Tamulas. În acest moment CSU Sibiu este liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin, în Top 6, cu 13 victorii din 17 etape.

Welcome, Daniel Ewing!

? Transfer-Alert! De astăzi, Daniel Ewing este noul jucător al lui BC CSU Sibiu. Conducător de joc cu experiență la Duke University, în NBA, Euroligă, Eurocup, VTB sau FIBA, Daniel devine cel de-al șaptelea jucător străin din lotul pregătit de Dan Fleseriu. ? Iată ce mesaj a dorit să le transmită fanilor, noul număr 3️⃣ al lui CSU ? Detalii despre cariera lui Ewing ?? https://bc-csusibiu.ro/stiri/daniel-ewing-se-alatura-lui-bc-csu-sibiu #TotiPentruUnul1PentruToti #HaiCSU ???

Gepostet von BC CSU Sibiu am Montag, 4. Februar 2019

  • 3 titluri ale Poloniei are Daniel Ewing (2009, 2010, 2011)
  • 127 de meciuri în NBA are sportivul american, la Los Angeles Clippers
  • 55 de meciuri în Euroligă a strâns Daniel Ewing, cu medii de 11,8 puncte, 2,6 pase decisive, 2,3 recuperări