News

Daniel Fenechiu crede că Florin Cîțu va câștiga șefia PNL: ”Are indiscutabil prima şansă”

Daniel Fenechiu este de părere că Florin Cîțu va fi biruitor în cursa cu Ludovic Orban pentru preluarea președinției PNL. Senatorul liberal este ferm convins că premierul ”are indiscutabil prima șansă.”
24.08.2021 | 19:11
Daniel Fenechiu crede ca Florin Citu va castiga sefia PNL Are indiscutabil prima sansa
ADVERTISEMENT

Senatorul PNL Daniel Fenechiu crede că Florin Cîțu va fi viitorul lider al partidului. Daniel Fenechiu a precizat că premierul are, deja, susținerea a 37 de filiale din țară și că victoria acestuia la Congresul PNL va fi una la diferență majoră față de contracandidatul său, Ludovic Orban.

“Din cunoştinţele mele, în momentul de faţă, circa 37 de filiale îl susţin pe Florin Cîţu (…). Cred că în momentul de faţă trendul în PNL este cât se poate de evident, Florin Cîţu are indiscutabil prima şansă şi cred că victoria lui Florin la alegerile din 25 va fi una la o diferenţă semnificativă”, a precizat senatorul Daniel Fenechiu, la RFI.

ADVERTISEMENT

Daniel Fenechiu, despre PNL Bihor: ”Există posibilitatea ca şi moţiunea lui Florin Cîţu să fie susţinută”

De asemenea, după ce PNL Bihor a anunțat că-l susține pe Ludovic Orban la Congres, în opinia lui Daniel Fenechiu, în următoarea perioadă, filiala ar urma să-și exprime susținerea și față de Florin Cîțu.

“Fără îndoială, domnul Ilie Bolojan este unul din liderii extrem de importanţi ai PNL, extrem de recunoscut şi apreciat la nivel naţional şi nu numai în interiorul PNL-ului. Da, contează, e vorba de aproape 200 de voturi, din care e posibil ca o mare parte să meargă către Ludovic Orban. PNL Bihor a luat decizia să-l susţină, e un fel de a spune, pentru că decizia organizaţiei a fost de a lăsa la latitudinea fiecărui membru cu cine să voteze şi au aprobat susţinerea moţiunii domnului Orban.

ADVERTISEMENT

Acelaşi lucru vor discuta despre moţiunea lui Florin Cîţu ceva mai târziu şi există posibilitatea ca şi moţiunea lui Florin Cîţu să fie susţinută, astfel încât delegaţii PNL Bihor să poată să voteze conform propriei conştiinţe şi propriei opţiuni cu cine doresc ei. Nu cred că este în momentul de faţă extrem de relevantă poziţionarea PNL Bihor, repet, inclusiv datorită faptului că preşedintele Ilie Bolojan a anunţat că delegaţii la Congres sunt liberi să voteze conform propriei opţiuni”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Organizația PNL Bihor era nehotărâtă cu privire la candidatul pe care-l va susține la Congresul pentru preluarea șefiei PNL Duminică, organizația condusă de Ilie Bolojan, și-a exprimat susținerea față de Orban. Acesta din urmă s-a declarat încântat de decizie.

ADVERTISEMENT

”Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii ‘PNL – Forța Dreptei’. Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă. Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații.

Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ. Este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită”, a scris Orban pe facebook.

ADVERTISEMENT

Orban, conștient de susținerea pe care o are Florin Cîțu

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Bistrița, faptul că știe numărul filialelor care-l favorizează pe adversarul său politic. Nu ar fi peste 30, ci doar 30, iar liderii acestora au semnat pentru susținerea premierului pentru că ”preşedinţii pot să influenţeze formarea delegaţiilor„.

”În primul rând, trebuie să se hotărască asupra cifrei. Eu vă spun cifra corectă, pentru că eu ştiu exact care e situaţia în Partidul Naţional Liberal: au semnat moţiunea lui Florin Cîţu 30 de preşedinţi de filiale judeţene şi de sector. Cunosc foarte bine situaţia, deci nu sunt nici 32, nici 35, nici 36, nici 34. Fiecare dă cifre diferite. Asta este semnătura preşedinţilor, semnătura preşedinţilor nu implică opţiunea organizaţiilor. (…)

Sigur că îl favorizează pe Florin Cîţu faptul că sunt 30 de preşedinţi din 48 care au semnat, pentru că preşedinţii pot să influenţeze formarea delegaţiilor, pot să uzeze de anumite argumente în a convinge delegaţii să aibă o opţiune sau alta”,  a declarat Ludovic Orban.

Congresul PNL va avea loc pe data de 25 septembrie. Cei doi candidați pentru funcția de președinte al formațiunii politice sunt Florin Cîțu și Ludovic Orban. În momentul de față, Ludovic Orban este liderul liberarilor.

ADVERTISEMENT