News

Daniel Fenechiu explică ce s-a întâmplat astăzi la Senat. Cum a picat propunerea de introducere a obligativității certificatului verde pentru categorii profesionale

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a explicat miercuri la Antena 3 ce s-a întâmplat cum a picat propunerea de introducere a obligativității certificatului verde pentru anumite categorii profesionale.
27.10.2021 | 22:33
Daniel Fenechiu explica ce sa intamplat astazi la Senat Cum a picat propunerea de introducere a obligativitatii certificatului verde pentru categorii profesionale
ADVERTISEMENT

Certificatul verde în sistemul public nu a primit voturile necesare pentru adoptare în Senat, iar proiectul va merge acum, mai departe, la Camera Deputaților, for decizional.

Comisiile din Senat au aprobat marți introducerea certificatului verde pentru a merge la locul de muncă, atât la stat, cât și la privat.

ADVERTISEMENT

Daniel Fenechiu explică cum a picat legea introducerii certificatului verde la Senat

“Ieri era o ședință a Comisiei de Sănătate, la ora 10.00. Domnul Streinu a anulat-o, el a convocat-o, poate a convocat-o ilegal, după care a dat un SMS prin care a spus că se amână ședința.

Am reprogramat ședința la ora 16.00, Domnul Streinu-Cercel a venit la ședință. A venit Domnul Simion cu toată hoarda, s-a întrerupt ședința, domnul Streinu-Cercel a plecat acasă, colegii de la Sănătate au rămas și am lucrat până seara pentru a face legea.

ADVERTISEMENT

Cei care au urmărit acest proiect au văzut că se referă la medici. La propunerea mea a fost inclus tot ce include funcție publică, pentru că nimeni să nu zică faptul că facem legi pentru medici.

Și am introdus și zona privată, în clădirile cu peste 50 de angajați. Noi credem că am făcut o lege bună, textul prevedea că pentru a putea intra în orice clădire trebuia să aibă vaccin, să fi trecut prin boală sau să prezinte un test.

ADVERTISEMENT

Era un termen de 15 zile în care trebuie să te conformezi, cei care nu se conformau erau suspendați, la 30 de zile se încheia contractul de muncă.

Existau și excepții, persoanele care nu se puteau vaccina medical, fără discuții putea să fie îmbunătățită. Nu de aia a picat proiectul pentru că ne-a convins Streinu Cercel, cinci colegi din echipa mea, din echipa Orban, trei nu au răspuns la telefon și doi s-au abținut. 

ADVERTISEMENT

Iar de la USR trei colegi nu au mai ajuns la vot, dar nu este o problemă, la Camera Deputaților trece.

Eu aș spera să se rezolve, eu nu mă bag pe zona sanitară, mi-a spus domnul Cercel ieri la ora 12 că medicii nu susțin așa ceva. Am plecat de la Streinu-Cercel și am sunat 10 medici și toți mi-au zis să introducem vaccinarea.

Ce a făcut astăzi PSD-ul? A intrat în jocul AUR-ului și morții care vor urma îi veți avea pe conștiință. Ne spune domnul Cercel că voia să ne așezăm la masă? Când? E de două săptămâni proiectul, doar au sabotat”, a declarat Daniel Fenechiu la Antena 3.

ADVERTISEMENT