Sport

Daniel Georgescu, replică explozivă pentru Alexandru Dedu după interviul din FANATIK: “Când era internat în Spitalul de Urgenţă, după accidentul de motor, l-am vizitat. Ăsta e respectul!” / “Conduce Federaţia prin teroare!” / “A avut grijă şi de meciul cu Sporting!”. EXCLUSIV

29.02.2020 | 14:30
Daniel Georgescu, replică explozivă pentru Alexandru Dedu după interviul din FANATIK: "Când era internat în Spitalul de Urgenţă după accidentul de motor, l-am vizitat. Asta e răsplata!" / "Conduce Federaţia prin teroare!" / "A avut grijă şi de meciul cu Sporting!". EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Daniel Georgescu a reacţionat după interviul acordat de Alexandru Dedu în FANATIK. Preşedintele clubului Dinamo a dorit să îi răspundă prin intermediul publicaţiei noastre lui Dedu pe tema scandalului provocat după votul Consiliului de Administraţie care a limitat numărul de jucători extracomunitari ai unei echipe la trei. 

Disputa s-a transformat într-un război personal între actualul preşedinte al FRH, Alexandru Dedu, şi Daniel Georgescu, preşedintele clubului Dinamo, echipă care are cel mai mult de suferit în urma noilor criterii votate în Consiliu. Georgescu este fostul vicepreşedinte al FRH în primul mandat al lui Alexandru Dedu. Redăm în ceea ce urmează replica lui Daniel Georgescu la interviul acordat de preşedintele FRH în FANATIK:

ADVERTISEMENT

“Dacă el crede că i-am făcut public numărul de telefon galeriei…. îmi arată nivelul lui! Știe foarte bine cât de mult îi respect familia, pe băiatul lui solicitându-l la Dinamo astă vară!”

“Buna ziua. Îi răspund “individului” Dedu că așa văd că m-a catalogat…. În primul rând, dacă el crede că i-am făcut public numărul de telefon galeriei…. îmi arată nivelul lui! Știe foarte bine cât de mult îi respect familia, pe băiatul lui solicitându-l la Dinamo astă vară! Întrebaţi-l şi pe Aron şi vă spun răspunsul copilului “….îl ştiţi pe tata”. I-am relatat inclusiv lui în biroul de la Federaţie şi a început să râdă! Dacă nu-şi mai aduce aminte îi retransmit inclusiv mesajele de telefon legate de acest subiect.

Dacă vorbim de respect îi readuc aminte că atunci când era internat la Spitalul de Urgenţă după accidentul de motor şi avea doar cu un cearşaf pe el, l-am vizitat inclusiv împreună cu soţia mea. Ăsta e respectul pe care l-am avut. Inclusiv grefa de os i-a fost adusă de subsemnatul din Germania fără niciun cost pentru el!

ADVERTISEMENT

“Spune că nu îi recunoaşte pe tunisieni…. Ha ha – înseamnă că este mai presus decât nişte tratate semnate la nivel de Uniunea Europeană.  Crede că şi aici este ca la Federaţie… doar ce spune el este elocvent!”

Revenind la subiectul handbal….. În 2018 s-a dat decizia după care a funcţionat regulamentul de transferuri în ultimii doi ani, nu că atunci s-a dat decizia pentru modificările de acum. Asta o dată! Georgescu nu a făcut tâmpenii cum susţine “individul” ci tot prin acoliţi a încercat să se răzbune prin Comisia de Disciplină, iar la vremea respectivă i-am tradus doar conform regulamentelor ce înseamnă “oficial”!

Dacă nu mă recunoaşte, cum de a stat de vorbă cu mine la turneul de calificare din Italia sau în Suedia la semifinalele Europenelor? Şi, culmea, vorbeam de handbal chiar făcând şi schimb de mesaje tot despre handbal! Oricând le pot pune la dispoziţie!

ADVERTISEMENT

Spune că nu îi recunoaşte pe tunisieni…. Ha ha – înseamnă că este mai presus decât nişte tratate semnate la nivel de Uniunea Europeană.  Crede că şi aici este ca la Federaţie… doar ce spune el este elocvent! Nu a avut nicio iniţiativă de a ne întâlni, tot eu i-am propus întâlnirea pe care a refuzat-o, de faţă fiind şi reprezentanţii de la Timişoara şi Constanţa, neavând timp pentru noi că avea o întâlnire cu Covaci (n.r. artistul Nicu Covaci) de la Phoenix (în acea zi a facut şi un om care venea să investească să astepte la o terasă peste 45 de minute de la ora programată. Acesta nu a mai stat peste cele 45 de minute şi s-a ridicat să plece) Aşa tratează el problemele Federaţiei!

“Inclusiv la acest vot este vot invalid! De ce? Pentru că s-au votat toate o dată cu regula U21, U23 iar conform regulamentelor FRH, nu are drept de vot când sunt implicate rude pana la gradul 4”

Este orbit de furie iar cine îl contrează îl consideră inamic şi se răzbună! Nu am nicio problemă. Strategie naţională? Care? Noi, cluburile, am venit cu soluţii concrete inclusiv limitând numărul mare de străini pentru a da posibilitate românilor. El ce a votat?

ADVERTISEMENT

Număr nelimitat de străini! Ha ha! Strategie, tată! Inclusiv la acest vot este vot invalid! De ce? Pentru că s-au votat toate o dată cu regula U21, U23 iar conform regulamentelor FRH, nu are drept de vot când sunt implicate rude pana la gradul 4. Probabil fiii sunt de gradul 5. E în stare să o scoată şi pe asta! Noi, cluburile, ştim să ne facem treaba! Am dovedit-o.

El conduce federaţia prin teroare nu armonie. A montat camere de luat vederi să poată să îşi urmărească angajaţii”

El mai are drum lung. FRH se ocupă de juniori, tineret şi echipele naţionale. Unde suntem? Asta este strategia lui. Am ieşit cam de peste tot acolo unde se ocupă federaţia condusă de el! Scuze, dictatura, teroarea pe care a instaurat-o. El conduce federaţia prin teroare nu armonie. A montat camere de luat vederi să poată să îşi urmărească angajaţii (aşa îi intitulează el). Eu chiar l-am corectat şi i-am spus că îi sunt subalterni că nu e “firma lui”. Ulterior, îi cheamă în birou şi îi interoghează.

Multe cluburi s-au trezit… Adică toate! Chiar toţi nu ştim să ne facem lecţiile? Toate hotărârile sunt pe site-ul Federaţiei. Vă rog să vă uitaţi ce s-a hotărât în acea şedinţă… E public totul. Nicăieri nimic de extracomunitari…. Bate rău câmpii… Mai bine tace decât să se afunde mai rău! 

“Eu am muncit cu clubul şi colegii mei sa ajungem sus ! Nu vii tu acum să distrugi totul!”

Observ că i-a fost dejucată “strategia”cu Adi Voinescu. Nici nu am ştiut de ea … că cine ştie că şi acolo am instigat eu! El chiar crede că lumea handbalului este naivă! Are strategia de dezvoltare din decembrie pe masă. Nici până acum nu s-a aplecat asupra ei! Îl anunţ de pe acum să nu spună ca vine de la el că se face de râs … că îi spun eu de unde vine!

La fel ca şi aducerea lui Pasqual, a lui Ryde. Să-i aduc aminte cum a devenit ultima Adunare Generală Statutară? Ca să îi treacă anumite lucruri? I le pun pe toate pe tapet! Nu am nimic cu el. Dar a sărit calul… rău! Eu am muncit cu clubul şi colegii mei sa ajungem sus ! Nu vii tu acum să distrugi totul! Îi raspund cu vorbele lui! Distrează-te cu “jucăria”ta şi lasă-ne în pace.

“Functia asta te-a schimbat enorm şi nu în bine… Dar aşa cum e viaţa…”

Aş vrea să îl întreb pe “individul” Dedu. Unde l-a ascuns pe Alexandru Dedu, cel cu care făceam un drum împreună cu maşina personală primul drum în postura de preşedinte – vicepreşedinte Braşov – Cluj şi cu care vorbeam despre viaţă, familie, bussines şi handbal.

Cel cu care mergeam şi ne plimbam la Koln la Final 4 alături de oameni dragi mie: fratele, pivotul Mocanu Ion, care îmi este şi fin şi alte persoane apropiate mie pe care le-a cunoscut şi el. La întâlnirea cu preşedintele Federaţiei Europene acesta a remarcat ce grup numeros şi frumos eram, respectivul spunând că arătăm forţă! Alexandru Dedu căruia EU îi împingeam căruciorul şi îl ajutam în necazul lui… Doar încerc să îi împrospătez memoria…

Functia asta te-a schimbat enorm şi nu în bine… Dar aşa cum e viaţa…Voi începe cu adevărat de luni polemica, după meciul cu Sporting. Meci de care a avut el grijă…. E înalt, dar de multe ori dovedeşte că e… mic!”, a fost replica lui Daniel Georgescu pentru FANATIK.

Alexandru Dedu a acordat un interviu pentru FANATIK în care a răspuns acuzaţiilor aduse de cei de la Dinamo şi a explicat pe larg cum s-au implementat noile criterii de regulament. Interviul lui Alexandru Dedu poate fi citit AICI. 

ADVERTISEMENT