Fotbal intern

Daniel Georgievski, despre plecarea de la Steaua: „Am primit cea mai mare palmă”

Fostul jucător al Stelei, fundaşul dreapta Daniel Georgievski, a povestit în presa australiană despre cei doi ani petrecuţi la Steaua Bucureşti.
22.01.2018 | 18:43
Daniel Georgievski despre plecarea de la Steaua Am primit cea mai mare palma

Fostul stelist Daniel Georgievski a dezvăluit mai multe detalii privind cariera sa la Steaua Bucureşti. Georgievski povesteşte despre cum a trecut de la bucuria unor stadioane pline la izolarea în afara lotului roş-albaştrilor. Internaţionalul macedonean spune că a ales Steaua la recomandarea tatălui său.

„Primul meu meci oficial a fost într-un joc de calificare în Europa League. Am pierdut, dar eu am jucat destul de bine. După prima noastră victorie cu mine pe teren, patronul, care nu prea vorbeşte limba engleză, mi-a strâns mâna şi a spus “Welcome”. Nu-mi venea să cred. Toţi băieţii mi-au spus că patronul nu prea obişnuieşte să facă aşa ceva şi că e mare lucru. Mă aflam unde voiam să fiu şi unde trebuia să fiu. Ne-am calificat în Europa League. Am ajuns sa joc în grupe, în faţa unor echipe mari. Îmi îndeplineam visul”, s-a destăinuit Georgievski, într-un articol scris pe site-ul australian playersvoice. 

După un tur de sezon excelent, Georgievski s-a accidentat la finalul anului la gleznă. Cu toate acestea, a tras tare încercând să se recupereze astfel încât să fie pe teren în dubla cu Chelsea. Totodată, Daniel a câştigat titlul cu Steaua cu 5 săptămâni înainte de final. Apoi şi-a îndeplinit visul din copilărie şi a jucat în Champions League:  „Mi se făcea pielea de găină când mă uitam la meciuri, apoi 10 ani mai târziu am ajuns să joc în Champions League. Şi acum mi se face pielea de găină. Nu o să uit niciodată. Nu ne-am descurcat prea bine într-o grupă în care mai juca şi Chelsea, dar a fost o experienţă incredibilă.”

Când s-a rupt filmul lui Georgievski la Steaua

Georgievski susţine că perioada în care nu a mai jucat la Steaua a fost cauzată de intrarea patronului Gigi Becali la puşcărie. Macedoneanul născut în Australia susţine că a fost marginalizat de club şi devenise singurul jucător căruia nu i s-a plătit salariul la timp. „Venea ziua meciului şi eu eram al 19-lea om, nu mi se zicea de ce nu joc. Nici nu eram plătit. Toată lumea era plătită în afară de mine. Întrebam de bani şi mi se zicea că patronul e la puşcărie şi că depinde de el. Nu mă puteam duce să discut cu el, nici limba nu o cunoşteam. Era ceva mai mult decât ce se vedea la suprafaţă, dar n-am aflat niciodată ce.”

Umilinţa supremă pentru Georgievski a venit la finala Cupei României din 2013/2014, când a fost schimbat în minutul 44 cu Cornel Rîpă. „Apoi, după ce am jucat 10 minute în 4 luni, mi-au dat şansa să joc într-un meci, apoi, la 3 zile distanţă, în finala Cupei României. M-au scos din teren în minutul 44. Nu la pauză. În minutul 44! Era finala Cupei. Am primit cea mai mare palmă pe care o puteam lua vreodată. Era ca şi cum mi-ar fi spus: <<acum poti sa pleci>>”. În cele din urmă Steaua avea să piardă Cupa la penalty-uri în faţa lui Astra. Georgievski şi-a primit salariul integral deoarece Steaua trebuia să joace sezonul următor în competiţiile europene. Cu toate acestea fundaşul dreapta nu a primit niciun fel de bonus. După exprienţa din România, Georgievski s-a întors în ţara în care s-a născut. El a jucat în prima ligă din Australia la Melbourne Victory, alături de care a câştigat tilul în 2014/2015. Din acest sezon Georgievski s-a mutat la Newcastle Jets. 

2 titluri ale României şi o Supercupă a câştigat Georgievski în tricoul Stelei 

46 de meciuri a jucat internaţionalul macedonean pentru roş-albaştri, timp în care a marcat 2 goluri şi a reuşit 5 pase decisive