News

Daniel Ghiţă, ales în Parlamentul României. Cum și-a anunțat victoria: „Nimic fără Dumnezeu”

07.12.2020 | 09:18
Daniel Ghita ales in Parlamentul Romaniei Cum sia anuntat victoria Nimic fara Dumnezeu
ADVERTISEMENT

Fostul luptător de K1, Daniel Ghiță, a câștigat un mandat de deputat. El a fost cap de listă pentru PSD Ilfov, iar gruparea politică din care face parte a obținut aproximativ 30% dintre voturile românilor la alegerile din 6 decembrie. 

Daniel Ghiță este unul dintre candidații surpriză din lumea sportului și care va reprezenta România în Camera Deputaților, fostul sportiv fiind primul pe lista Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu încă nu știe dacă va prinde un loc alături de colegii săi de la PMP. Partidul din care face parte fostul mijlocaș al naționalei adunase 4,90% din voturi, după analizarea a 98,44% dintre buletine. Este nevoie de 5% pentru a intra în Parlament. Adrian Neaga și PER au acumulat 1,1% și sunt siguri că nu au nicio șansă.

Daniel Ghiță va reprezenta România în Camera Deputaților din partea PSD

În urma scorului electoral al partidului pe care îl reprezintă, Daniel Ghiță are asigurat un loc în Parlamentul României, fiind foarte vocal încă de când a intrat în politică și cunoscut pentru discursul său patriotic.

ADVERTISEMENT

Prezența la vot a fost extrem de scăzută la nivel național, iar asta s-a văzut și în Ilfov, unde a candidat Daniel Ghiță. În acest județ s-au prezentat la urne doar 34,99% dintre alegători, adică au votat doar 130.366 de oameni.

Daniel Ghiță și-a revendicat oficial victoria printr-o postare pe contul său personal de facebook, fiind foarte fericit de ceea a reușit partidul său: „Nimic fără Dumnezeu!”, a exclamat fostul luptător, folosind deviza Casei Regale a României: „Nihil sine Deo!”.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc! ❤️?❤️

PSD a câștigat alegerile!

Nihil Sine Deo

Publicată de Daniel Ghita pe Duminică, 6 decembrie 2020

Cine este Daniel Ghiță, fostul luptător K1 care va prezenta românii în Camera Deputaților

Daniel Ghiță și-a făcut un renume ca luptător în circuitul Local Kombat și K1, dar primele sale apariții au fost la Campionatul Mondial de Muay Thai în 1999 în Bangkok, doi ani mai târziu a cucerit o medalie de bronz în Thailanda, apoi la Campionatul European din Germania (2000), iar în Portugalia (2002) a luat medalia de argint și a intrat în istorie cu cel mai rapid KO, după doar 30 de secunde. A urmat intrarea în 2004 în circuitul Local Kombat, iar trei ani mai târziu în K1, unde în 2009 și-a învins cei trei adversari în doar cinci minute și 15 secunde. În 2012 a câștigat titlul mondial la categoria grea, cea mai mare performanță din carieră.

Fostul luptător K1 a fost în trecut membru al Partidului România Unită şi s-a făcut remarcat în ultimul timp, prin postările de pe Facebook care promovează teorii ale conspiraţiei în privinţa pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila, una dintre propunerile PSD pentru postul de premier, i-a atras atenția lui Daniel Ghiță: „Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Rafila.

Daniel Ghiță s-a afișat alături de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea și mulți al lideri marcanți ai PSD și i-a cerut demisia premierului Ludovic Orban și a guvernului după tragedia de la Piatra Neamț și i-a acuzat pe cei de la PNL că fac campanie electorală în timp ce oamenii mor: „Orban e vinovat de tragedia de la Piatra Neamț! Cer demisia Guvernului! Plecați acasă incompetenților. Orban e supărat că se vede incompetența lui și a lui Tătaru și nu mai știe pe cine să dea vina. Tătaru încearcă să se cațere pe imaginea eroului medic. Premierul Orban și cu ministrul Tătaru spuneau că verifică toate secțiile de ATI din țară! 11 luni ce ați făcut incompetenților ? Campanie electorală, în loc să vă ocupați de sănătatea oamenilor. Se politizează toate insitutiile statului: Poliția, Jandarmeria, serviciile, acum și în spitale. Și apoi caută vinovați!”

„Demisia premierului Orban cu totul Guvernul, acum! DEMISIA! O sa fie de vină electricianul, ca la Giulești? Căutați țapul ispășitor. Nu mai căutați vinovații în altă parte. Sunteți la guvernare, aveți toată puterea, și voi dați vina pe alții? Păi atunci voi ce căutați la putere, dacă mereu alții sunt vinovați?”, a tunat Daniel Ghiță.