Sport

Daniel Ghiță îl face praf pe Benny Adegbuyi, după eșecul prin KO în fața lui Ben Saddik: ”Nulitățile au impresia că sunt sportivi”

Kickoxer-ul Benny Adegbuyi a fost învins prin KO, în prima repriză, de Jamal Ben Saddik și a ratat șansa de a lupta pentru centura mondială în K1. Rivalul sportivului cu origini nigeriene, Daniel Ghiță, l-a desființat.
21.08.2022 | 17:10
Daniel Ghita il face praf pe Benny Adegbuyi dupa esecul prin KO in fata lui Ben Saddik Nulitatile au impresia ca sunt sportivi
Daniel Ghiță nu uită și nu-l iartă pe Benny Adegbuyi. La făcut praf după eșecul în fața lui Ben Saddik. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Lupta dintre Benny Adegbuyi și Jamal Ben Saddik, din cadrul Galei Glory 81, nu a avut istoric. Marocanul l-a făcut KO pe român după doar două minute și jumătate.

Daniel Ghiță, atac devastator la Benny Adegbuyi

Fostul Daniel Ghiță a reacționat după eșecul lamentabil al lui Benny Adegbuyi în fața marocanului Jamal Ben Saddik, în lupta din cadrul Galei Glory 81, care ar fi trebuit să-l propulseze pe luptătorul român în cursa pentru centura mondială la categoria grea.

ADVERTISEMENT

Adegbuyi nu a rezistat nici măcar o repriză în fața lui Saddik, deși înaintea luptei era extrem de încrezător că lupta îl va aduce cu un pas mai aproape de bătălia pentru centura mondială.

Marocanul l-a trimis la podea după două minute, dar Adegbuyi a găsit puterea să reintre în luptă. Vizibil afectat de tăria loviturilor încasate a mai rezistat doar câteva secunde, lupta fiind oprită de arbitru, sportivul român fiind inconștient în acel moment (cu 30 de secunde înaintea finalului primei reprize).

ADVERTISEMENT

”Când te bate unul cu o singură mână, ce crezi ca se întâmplă când te bate cu două? Predicția mea KO- first round (prima rundă) a devenit realitate. Sportul e sport, show-ul e show!

Mai faceți încă o luptă, că doar show-ul se vinde. Nulitățile au impresia că sunt sportivi. Când nu ai forță în pumn, doar ești promovat… Dumnezeu nu doarme! Nihil Sine Deo”, a postat de Daniel Ghiță pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

De unde a început ”dușmănia” dintre Daniel Ghiță și Benny Adegbuyi

Daniel Ghiță și Benny Adegbuyi sunt doi dintre cei mai mari luptători de K1 pe care i-a avut România vreodată. Au fost vremuri în care cei doi luptau, la propriu, pentru centura mondială la categoria grea. Niciunul nu a câștigat-o.

Reacția lui Ghiță, după eșecul lui Adegbuyi în meciul cu Saddik, are la bază un scandal în care a fost implicat românul cu origini nigeriene, în urmă cu 13 ani. În 2009, Benny Adegbuy a mutilat un bodyguard, într-un club.

ADVERTISEMENT

Luptătorul a fost inițial condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, dar achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție, magistrații considerând că agresiunea extremă nu a fost săvârșită de acesta.

Victima, prieten al lui Daniel Ghiță, a rămas infirm pe viață, nu mai are loc de muncă și trăiește susținut de soție și familie. Ghiță i-a transmis lui Adegbuyi, în repetate rânduri, că pentru a fi iertat trebuie să-și ceară scuze bodyguardului și familiei acestuia.

ADVERTISEMENT