Fotbal intern

Daniel Ghiță putea să îi calce pe urme lui Gică Hagi. “Eram și eu talentat, stângaci!”

20.03.2019 | 10:05
Gică Hagi înaintea unui meci al echipei naționale a României. Daniel Ghiță putea să îi calce pe urme "Regelui"

Daniel Ghiță, cel mai valoros luptător de K1 din România, a dezvăluit că putea să îi calce pe urme lui Gică Hagi, actualul antrenor și finanțator de la FC Viitorul Constanța, dar a ales să intre în ring și să renunțe la sportul rege.

Daniel Ghiță putea să îi calce pe urme lui Gică Hagi

Daniel Ghiță a susține că a jucat fotbal înainte să se apuce de kickboxing și că era foarte talentat și stângaci. Mai mult, acesta a dezvăluit că antrenorul pe care îl avea la fotbal în acea periodă îi spunea tatălui său că ar putea să îi calce pe urme lui Gică Hagi, fost internațional român cu 122 de selecții în tricoul echipei naționale.

“Tata voia să mă fac fotbalist. Eram și eu talentat, stângaci. Am jucat fotbal. Eram mijlocaș și eram bun. Jucam la închidere și la un moment dat nu îmi plăcea pentru că trebuia să alerg foarte mult. Eu voiam să fiu atacant ca să stau la pomană. Aveam 12 sau 13 ani. Eram stângaci și antrenorul îi spunea tatălui meu că pot să îl urmez pe Hagi, îl dădea mereu exemplu pe Hagi”, a spus Daniel Ghiță la GSP Live.

Daniel Ghiță

Cine este Daniel Ghiță

Daniel Ghiță s-a născut pe 22 aprilie 1981, la București, și este poreclit “Lunetistul” sau “Samuraiul sălbatic”. Sportivul în vârstă de 37 de ani este un kickboxer român la categoria super grea și a avut mai multe prezențe în competițiile Glory International. Daniel Ghiță și-a făcut debutul în Campionatul Mondial din Muay Thai în 1999 în Bangkok, Thailanda.

Ce titluri are Daniel Ghiță:

  • 2000 – Campion European de Muay Thai în Germania
  • 2001 – IFMA World Muay Thai Championships medaliat cu Bronz (+91 kg)
  • 2002 – Campion European de Muay Thai în Portugalia
  • 2005 – WKN European Thai-boxing – campion la categoria grea
  • Campion Local Kombat la categoria grea
  • 2010 – K1 World Grand Prix 2009 din Tokyo – finalist în primii 16
  • 2012 – It’s Showtime – Campion Mondial categoria grea