News

Daniel Ghiță, reacție dură după vizita Papei Francisc: ”Ne ploconim ca slugile”

03.06.2019 | 11:41
Daniel Ghita reactie dura dupa vizita Papei Francisc Ne ploconim ca slugile

Daniel Ghiță este o figură foarte populară în România. Luptătorul K1 a avut o reacție extrem de dură după vizita Papei Francisc în țara noastră și a scris pe Facebook o postare acidă în care întreabă cât a costat acest eveniment și care a fost scopul vizitei din acest sfârșit de săptămână.

Daniel Ghiță întreabă unde sunt ,,toți eroii neamului”

Daniel Ghiță a criticat dur vizita de trei zile a Suveranului Pontif într-un mesaj amplu pe pagina personală de Facebook. Luptătorul K1 a spus că mai bine se construiau spitale cu banii care s-au cheltuit pentru acest eveniment istoric. Totodată, Ghiță consideră că evenimentul a fost mediatizat în mod excesiv și că, oricum, și fără această propagandă excesivă românii ortodocși îl stimează pe Papa Francisc, deși acesta reprezintă Biserica Catolică. 

Vizita Suveranului Pontif în România a durat 3 zile, de pe 31 mai până ieri, 2 iunie, fiind evenimentul numărul 1 pe care l-au urmărit cu sufletul la gură toți românii, din toate colțurile lumii, indiferent de religia pe care o practică. Însă nu toată lumea a fost încântată de amploarea pe care a luat-o vizita Papei. Daniel Ghiță a fost unul dintre cei care a criticat extrem de dur evenimentul care tocmai s-a încheiat.

„Toată ziua ne intoxicați cu venirea Papei în România. Îl înjurăm pe Patriarhul nostru ortodox, dar ne ploconim ca slugile în fața Papei, care e catolic!  Cât costă toată vizita ? Nu puteam construi o clinică pe banii ăștia? Care este scopul vizitei? Prima dată ați început campania împotriva Bisericii Ortodoxe Române cu slogane «vrem spitale, nu catedrale». Acum nu mai vreți? E o campanie de a denigra Catedrala Mântuirii Neamului! Nu aveam voie să avem așa catedrală? Unde sunt toți eroii neamului nostru? Trebuie să ne dispară și religia? Cine plătește paza și mașinile? Din banii poporului? Știe cineva cât ne costă aceasta vizită a Papei în România? Noi suntem creștini ortodocși și așa o să rămânem! Papa în 2014: «Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și ceea ce încerc și eu ca episcop al Romei este unitatea cu Bisericile Ortodoxe», a afirmat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în prezența Patriarhului Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox.”, a scris luptătorul K1, pe pagina de Facebook.

Papa Francisc s-a rugat singur în Bulgaria după ce ortodocșii au boicotat vizita
Daniel Ghiță cred că, vizita Papei a fost un eveniment extrem de mediatizat și mai bine se construiau spitale cu banii cheltuiți. Sursa foto: facebook.com

Luptătorul K1 le cere ortodocșilor să nu-și uite credința

Daniel Ghiță le cere românilor să privească la vecinii bulgari care l-au lăsat pe Papa Francisc să se roage singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia după ce Biserica Ortodoxă a boicotat vizita și nu l-a însoțit pe Suveranul Pontif la manifestațiile organizate cu ocazia sosirii în Bulgaria.

,,Fraților, nu vă uitați religia creștin ortodoxă! Este unica care ne-a ținut uniți ( poporul român) și încă ne mai ține uniți. Luați exemplul Bulgariei, de a nu permite ca preoții ortodocși să se roage cu Papa! Nu vă lăsați manipulați de campania ( electorală ) agresiva care se face pe toate posturile TV. Acum, și religia noastră nu e bună? Eu sunt român creștin ortodox, si așa rămân până la moarte!”, a încheiat luptătorul K1 postarea.