Fotbal intern

Daniel Graovac, transfer blocat la FCSB de… Bogdan Planic! Culise de la negocieri. Exclusiv

21.09.2020 | 20:36
Daniel Graovac transfer blocat la FCSB de Bogdan Planic Culise de la negocieri Exclusiv
ADVERTISEMENT

Focarul de COVID-19 de la FCSB putea aduce un transfer pentru echipa lui Toni Petrea, însă mutarea a fost blocată indirect de Bogdan Planic, fotbalist care a părăsit formaţia roş-albastră în această vară. FANATIK a aflat modul prin care Daniel Graovac a ratat şansa să ajungă la echipa patronată de Gigi Becali.

FANATIK a anunţat în exclusivitate, la scurt timp după meciul cu Backa Topola, că Daniel Graovac este dorit de FCSB. Mutarea a fost blocată de un amănunt incredibil şi va rămâne în continuare la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că transferul lui Daniel Graovac a fost blocat în momentul când oficialii clubului FCSB au aflat că fundaşul central de 27 de ani are paşaport bosniac. Astfel, clubul lui Gigi Becali ar fi fost nevoit să plătească un impozit mai mare pentru salariul fotbalistului, din moment ce Bosnia nu este ţară membră a Uniunii Europene.

Cum „a blocat” Bogdan Planic transferul lui Daniel Graovac la FCSB

Cum Daniel Graovac este cetăţean al statului Bosnia, FCSB era nevoită să plătească un impozit de 74% la salariul fotbalistului. Acest lucru nu a fost pe placul lui Gigi Becali, care şi-a adus aminte de situaţia din cazul lui Bogdan Planic, jucător venit din Serbia, şi pentru care a plătit un impozit considerabil pentru salariul acestuia.

ADVERTISEMENT

Pentru fotbaliştii din cadrul Uniunii Europene, echipele din România sunt nevoite să plătească un impozit de 13% pentru salariul jucătorului. Astfel, dacă Daniel Graovac ar fi primit un salariu net de 10.000 de euro pe lună, FCSB trebuia să plătească de fapt 17.400 de euro pe lună.

La un salariu net de 10.000 de euro pe lună, în cazul unui fotbalist din spaţiul Uniunii Europene, FCSB plătea în total 11.300 de euro. Diferenţa uriaşă din impozitul pentru salariul jucătorului a făcut ca transferul lui Daniel Graovac să fie blocat.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Daniel Graovac era dornic să joace la FCSB, echipă unde avea posibilitatea să evolueze în cupele europene în actualul sezon. Formaţia roş-albastră a ajuns în turul 3 preliminar din Europa League, unde va da piept cu Slovan Liberec.

FCSB s-a reorientat imediat şi l-a adus pe Ştefan Cană

Presaţi de problemele cauzate de infectarea fotbaliştilor cu COVID-19, oficialii FCSB s-au reorientat imediat după ce transferul lui Daniel Graovac a picat şi au adus un fotbalist pe care îl împrumutaseră. Ştefan Cană a revenit de la Farul Constanţa la formaţia roş-albastră.

ADVERTISEMENT

După ce a jucat 12 minute la Farul în actualul sezon din Liga 2, Ştefan Cană a fost titular în FCSB – FC Argeş 3-0. Fotbalistul a făcut cuplu cu Marius Briceag în centrul apărării echipei pregătite, pentru moment, de Mihai Pintilii. Fundaşul central de 20 de ani este cotat la 125.000 de euro.

  • 900.000 de euro este cota lui Daniel Graovac
  • 38 de meciuri a jucat Daniel Graovac la Astra Giurgiu

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Slovan Liberec: 4,20 este cota pentru “FCSB se califică în timpul regulamentar”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT