Fotbal intern

Daniel Nicula, fotbalistul care a crescut la orfelinat, gest impresionant în plină pandemie: “A fost ceva spontan” + “Vreau să marchez împotriva lui Dinamo”

01.05.2020 | 15:10
Daniel Nicula, fotbalistul care a crescut la orfelinat, gest impresionant în plină pandemie:
ADVERTISEMENT

A fost căpitan în ultimele minute ale amicalului dintre Valladolid și Gaz Metan Mediaș și este poate unul dintre cei mai ambițioși tineri fotbaliști de la noi din țară. A împlinit 17 ani pe 20 martie, în plină pandemie și de aproape doi ani a scăpat de casa de copii.

Daniel Nicula, fotbalistul care a crescut la orfelinat, gest impresionant în plină pandemie: ”Vreau să marchez împotriva lui Dinamo”

Președintele clubului, Ioan Mărginean, l-a descoperit pe puștiul minune care marcase 70 de goluri într-un campionat, deși el stătea la casa de copii din Stremț, județul Alba.

”L-am văzut, mi s-a părut foarte talentat și m-am hotărât să-l aduc la Mediaș. Am fost la casa de copii, la Stremț, am avut noroc și cu sora lui care a făcut 18 ani și s-a căsătorit cu un bărbat care lucrează în Armată din acea comună. Așa am reușit să-l scoatem de acolo pe proprie răspundere a fetei. L-am adus să stea la hotelul clubului, l-am mutat cu școala

ADVERTISEMENT

Două luni de zile, până am reușit să îl mutăm, au fost mai grele. Dar au trăit bine și copiii aia de la casa de copii, le duceam ciocolate, banane, erau 25 de copii, Daniel era un fel de Mesia pentru ei. Și l-am mutat apoi cu școala aici și copilul era necăjit că a luat locul 2. Până atunci el nu terminase decât pe primul loc. Acum să dea Dumnezeu să nu apuce pe niciun drum greșit și să o țină tot așa atât cu cartea, cât și fotbalul”, povestea președintele clubului pentru FANATIK.

Cine este Daniel Nicula, fotbalistul lui Gaz Metan Mediaş care a crescut într-un orfelinat

 

Povestea lui o citiți pe larg într-un material realizat de FANATIK cu el în luna noiembrie. Daniel Nicula n-a reușit să debuteze în Liga 1 pentru că Edi Iordănescu a preferat să nu riște ratarea play-off-ului. Dar cu siguranță tânărul fotbalist va avea șansa lui. Dar până atunci, jucătorul impresionează în afara gazonului.

ADVERTISEMENT

A mers în plină pandemie să-i ajute pe cei cu care a împărțit totul până în septembrie 2018. Copiii de la orfelinatul din Steamț. Echipat cu mănuși și mască a mers cu 25 de plase încărcate cu dulciuri pe care le-a lăsat pe terasa orfelinatului.

”A fost un gest spontan, am fost ajutat din spate, copii s-au bucurat să mă vadă pe mine, cu atât mai mult cadourile, de obicei erau un val de îmbrățișări de fiecare dată când mergeam în vizită, dar acum nu s-a putut, ei sunt în izolare de câteva săptămâni, nu intră nimeni, nu iese nimeni.

ADVERTISEMENT

Am fost protejați când am mers, dar nu am luat contact cu nicio persoană. I-am salutat pe copii de la geam și am pus cadourile pe terasă, ei n-aveau voie să iasă. A fost un sentiment ciudat, dar au fost foarte bucuroși, iar eu la fel pentru că am putut măcar să le văd fericirea pentru că toți erau la geam: ”Danuuuu”, așa-mi zic ei. M-am simțit de parcă mă striga lumea pe stadion. Am vorbit după pe video cu câțiva și mi-au mulțumit.

Am un copil de vreo 7 ani care e acolo de la 2 ani, ca și mine. Îmi e așa drag de el. Mergeam aproape în fiecare weekend să-l văd când veneam de la Mediaș. Eram așa emoționat să-l văd cât de fericit era când îi dădeam câte ceva. Când ai trăit acolo știi cum e și atunci când primești 1 leu, știai că mergi să-ți iei o gumă. Eu când primeam de-abia așteptam să le desfac să termin dulciurile. Când ești copil dulciurile sunt ca un vis din care nu mai vrei să te trezești. Am avut un sentiment de satisfacție ca din cel care primește am ajuns să fiu cel mai fericit că pot să dăruiesc”, a declarat Daniel Nicula pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cum se pregăteşte în timpul pandemiei de coronavirus

Puștiul de 17 ani nu a uitat nici de fotbal. Stă la sora lui la curte și spune că respectă cu strictețe antrenamentele trasate de antrenor.

 

”Momentan sunt acasă, sunt bine, sănătos, mă antrenez zilnic, am un program pentru fiecare săptămână, încerc să mă pregătesc cât pot de bine și să mă mențin. Aștept cu nerăbdare să înceapă campionatul, chiar dacă nu o să joc, măcar să mă antrenez. Sunt nerăbdător să debutez în Liga 1, nu contează când va veni acel moment, eu o să fiu pregătit să marchez împotriva oricărei echipe”, a declarat fotbalistul crescut la Casa de copii din Steamț.

ADVERTISEMENT

Acesta are și un vis imediat: ”Vream să marchez împotriva tuturor echipelor din Liga 1 cât mai multe goluri, dar împotriva lui Dinamo aș fi puțin mai fericit pentru că sunt stelist de mic. De la 4 ani mă uit la meciurile Stelei”, a încheiat Daniel Nicula.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri