Sport

Daniel Niculae, nemulțumit că Rapid nu are niciun jucător la națională: ”Cel puțin unul ar fi meritat”

Deși este revelația acestui start de sezon, Rapid nu dă niciun jucător la echipe națională şi Daniel Niculae s-a arătat deranjat de algerile lui Rădoi.
25.08.2021 | 19:38
Daniel Niculae nemultumit ca Rapid nu are niciun jucator la nationala Cel putin unul ar fi meritat
Deși este revelația acestui start de sezon, Rapid nu dă niciun jucător la echipe națională şi Daniel Niculae s-a arătat deranjat de algerile lui Rădoi. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a convocat șase debutanți pentru întâlnirile cu Islanda, în deplasare (2 septembrie), cu Liechtenstein, acasă (5 septembrie) și cu Macedonia de Nord, în deplasare (8 septembrie).

Cu 16 puncte din 18 posibile, giuleștenii au parte de un debut excelent la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc după 6 ani.

ADVERTISEMENT

Neconvocarea niciunui jucător de la Rapid la națională l-a deranjat pe Daniel Niculae

Deși Rapid a surprins plăcut în acest start de sezon, selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a decis să nu cheme niciun fotbalist din lotul lui Mihai Iosif pentru următoarele trei partidei din preliminariile CM 2022, iar acest lucru l-a nedumerit pe Daniel Niculae.

”Nu trebuie să facem o discuție din asta, cu toate că eu cred că cel puțin un jucător ar fi meritat să facă parte din lotul echipei naționale, dar sunt ferm convins că atât Mirel cât și staff-ul său urmăresc jucători de la Rapid și poate, dacă evoluțiile vor continua să fie la fel de bune, vom vedea și jucători de la Rapid.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei consacrați, mă gândesc la Belu care face un început de sezon senzațional, Moldovan, singurul portar din prima ligă care a închis poarta și este jucător tânăr, de perspectivă, care crește de la meci la meci și are o încredere din ce în ce mai mare, iar, la mijloc, Albu, la fel. Albu mai are o convocare”, a declarat Niculae la emisiunea DigiSport Special.

Lotul echipei naționale pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

Cei șase debutanți chemați de Mirel Rădoi pentru jocurile din luna septembrie sunt portarul Marian Aioani, fundașii Virgil Ghiță și Andrei Rațiu, mijlocașii Andrei Cordea Marius Marin, respectiv atacantul Jovan Markovici.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ionuț Radu, Cristi Ganea, Vasile Mogoș, Alexandru Maxim, Alexandru Mitriță, Florin Andone, Claudiu Keșeru și George Pușcaș – nelipsiți până mai ieri de la acțiunile echipei naționale – nu au mai intrat în calculele selecționerului.

Cei 26 de jucători pe care se va baza Mirel Rădoi la întâlnirile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord sunt următorii:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
  • Fundași: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
  • Atacanți: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Rădoi, criticat pentru alegeriule făcute

Ianis Zicu a remarcat faptul că la naționala României se ajunge din ce în ce mai ușor, ceea ce în timpul în care el era fotbalist nu se întâmpla, amintind de faptul că Ionel Dănciulescu și Claudiu Niculescu nu erau convocați, deși erau unii dintre golgheterii Ligii 1.

Bogdan Stelea a comentat și el decizia lui Mirel Rădoi de a-l convoca pe Dennis Drăguș, atacant care i se pare promițător, dar pe care l-a avertizat că trebuie să lase la o parte problemele personale și să le ofere fanilor momente frumoase, cum se așteaptă suporterii „tricolorilor”.

Dorinel Munteanu, antrenorul care a reușit una din cele mai mari surprize din istoria Ligii 1, când a câștigat titlul cu Oțelul Galați, spune că echipa națională are nevoie de rezultate și de continuitate la nivelul jucătorilor convocați.

ADVERTISEMENT