Sport

Daniel Niculae pune presiune pe Adrian Mutu la aniversarea a 99 de ani a Rapidului: ”Trebuie să fim acolo în față”

Rapid are obiective mărețe în noul sezon din Liga 1, iar președintele Daniel Niculae a trasat obiectivele și a pus presiune pe antrenorul Adrian Mutu.
25.06.2022 | 21:01
Daniel Niculae pune presiune pe Adrian Mutu la aniversarea a 99 de ani a Rapidului Trebuie sa fim acolo in fata
Rapid are obiective mărețe în noul sezon din Liga 1, iar președintele Daniel Niculae a trasat obiectivele și a pus presiune pe antrenorul Adrian Mutu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii sărbătoresc împlinirea a 99 de ani de la înființarea clubului, iar fanii au creat la miezul un show pirotehnic extraordinar pe stadion.

Adrian Mutu, pus sub presiune de Daniel Niculae

Odată cu cooptarea lui Dan Șucu în postura de co-acționar, pretențiile au crescut simțitor la Rapid, iar Daniel Niculae a pus presiune pe Adrian Mutu, transmițând că este de neconceput ca echipa sa nu ajungă în play-off.

ADVERTISEMENT

”Avem speranțe mai mari anul ăsta, e normal. Foarte mulți rapidiști își doresc să fim în lupta pentru câștigarea campionatului. Ne-am stabilit obiectivul, primele șase, play-off-ul. Știm că va fi foarte greu, mai greu decât în sezonul precedent, pentru că sunt multe echipe care s-au întărit, au adus jucători. Dar trebuie să fim acolo în față.

Este unitate la Rapid, împreună vom reuși să ne atingem obiectivele, să facem lucruri mărețe. Astăzi e cea mai importantă zi din istoria clubului, la 99 de ani, e o mică petrecere. Dar la centenar va fi ceva grandios”, a declarat Niculae, la emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

ADVERTISEMENT

Fanii, principalul atu al ”vișiniilor”

Președintele Rapidului crede că echipa va beneficia de aportul total al suporterilor în anul centenarului și a anunțat că în ciuda trendului de regres din fotbalul românesc își dorește ca ”vișinii” să atragă cât mai mulți copii la sport.

”100 de ani de istorie curată, 100 de ani de tradiție, de mândrie, de unitate. 100 de ani cu bune, dar și cu multe greutăți. Sunt foarte puține cluburi în lume care au reușit să aniverseze centenarul. S-a creat o emulație fantastică și, cu siguranță, tribunele vor fi pline la meciurile Rapidului.

ADVERTISEMENT

Din păcate, România a regresat în ultimul timp cu tot ce înseamnă sportul, inclusiv individual. Nu se mai pune accent pe sport, începând din școli. Sunt foarte mult cluburi care își închid anumite secții, din lipsa copiilor care să vină să facă sport. Noi ne dorim să atragem cât mai mulți copii să facă sport, pentru că sportul înseamnă sănătate”, a spus Niculae.

Rapid, transferuri pentru play-off

Acționarul Dan Șucu a precizat că Rapidul va avea în acest sezon un buget de aproximativ 7 milioane de euro și speră ca în scurt timp echipa să ajungă să se bată pentru titlu și să participe în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Cu o această stabilitate financiară în spate, giuleștenii au făcut patru transferuri în această vară. I-au adus pe Paul Iacob de la Chindia Târgoviște, pe Andrei Ciobanu de la Farul și pe Valentin Costache și Florin Ștefan de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT