Sport

Pilotul Daniel Onoriu se zbate între viață și moarte după o operație la stomac. Are nevoie urgentă de sânge

Pilotul Daniel Onoriu se zbate între viață și moarte pe patul de spital, după o operație la stomac. Verișoara sa cere disperată ajutor: are nevoie urgentă de sânge.
06.12.2021 | 09:04
Pilotul Daniel Onoriu se zbate intre viata si moarte dupa o operatie la stomac Are nevoie urgenta de sange
Pilotul de raliuri se află în stare gravă la spital. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pilotul de raliuri Daniel Onoriu a suferit o hemoragie internă în urma unei operații la stomac și se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Din păcate, starea sa este critică.

Următoarele ore sunt decisive pentru el!”, susține verișoara sa, Rebeca Onoriu, cerând disperată ajutor. Cei care doresc și au posibilitatea să doneze sânge o pot face, indiferent de grupa sanguină sau Rh, la Centrul de Transfuzie Sanguină aflat pe Str. Dr. Felix 89 (Piaţa Victoriei), de luni până vineri, între orele 7:00 și 14:00.

ADVERTISEMENT

Daniel Onoriu se zbate între viață și moarte pe patul de spital. Are nevoie de sânge pentru a supraviețui

De patru zile suntem terminați. Daniel e în stare critică, este nevoie de sânge din grupa A2 pentru el. Următoarele ore sunt decisive pentru el! Sper din tot sufletul să nu-l pierdem și pe el, ca pe mama!

Fac apel la toți oamenii de bine să meargă să doneze sânge pentru Daniel la Spitalul Floreasca. Eu nu știu de ce a făcut el operația în Turcia, că nu avea probleme mari cu greutatea. A vrut să arate mai bine!”, a anunțat Rebeca Onoriu, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Cu două săptămâni în urmă, Daniel Onoriu a suferit în Turcia o operație gastric sleeve, de micșorare a stomacului. Totul părea în regulă, dar zilele trecute a acuzat stări de rău și a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca. Acum, familia caută cu disperare persoane dispuse să doneze sânge pentru a-i salva viața.

Daniel Onoriu, omul, nu pilotul, este internat la Secția de Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca și are nevoie de susținere, respectiv donare de sânge.

ADVERTISEMENT

Toți cei care au posibilitatea, doresc și pot să doneze sânge (indiferent de grupa sanguină sau Rh) o pot face la Centrul de Transfuzie Sanguină aflat pe Str. Dr. Felix 89 (Piaţa Victoriei). Program: Luni-Vineri 7:00-14:00.

Donatorii vor menționa obligatoriu, la Recepție: ‘pentru Daniel Onoriu, spitalul Floreasca’, orice grupă de sânge este compatibilă”, este mesajul publicat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

În 2006 a trecut printr-un cumplit accident rutier: coaste rupte, stomac perforat și 9 zile de comă

Pasionat de sporturile auto încă de la o vârstă fragedă, nepotul regretatei Gabi Luncă a urmat cursurile școlii de pilotaj a lui Titi Aur și a câștigat mai multe concursuri de karting, respectiv motociclism. Nu este, însă, pentru prima dată când se zbate între viață și moarte.

În 2006, an în care a debutat în raliuri și a obținut performanțe notabile, printre care locul 1 la Campionatul Național de Viteză în Coastă, „Ono” a fost implicat într-un cumplit accident produs în centrul Capitalei. Pentru că șoferul automobilului nu i-a acordat prioritate, acesta a intrat în plin cu motocicleta pe care se afla, un Kawasaki Ninja.

În urma impactului, s-a ales cu stomacul perforat și mai multe coaste rupte. În plus, a stat timp de 9 zile în comă și a trecut prin nu mai puțin de 20 de intervenții chirurgicale dificile. De altfel, medicii au descris recuperarea sa ca pe un adevărat miracol.

ADVERTISEMENT