Sport

Reacția lui Daniel Oprița după acuzele de șantaj ale jucătorilor excluși din lotul lui CSA Steaua. Fanatik a intrat în posesia scutirilor medicale ale fotbaliștilor. Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu antrenorul lui CSA Steaua, Daniel Oprița, după ce clubul a fost acuzat că șantajează mai mulți jucători pentru a rezilia contractele cu „militarii”.
20.01.2022 | 14:59
Daniel Oprița i-a exclus din lot pe Alexandru Zaharia, George Călințaru, Ovidiu Morariu și Liviu Băjenaru. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
20-01-2022
12:57

Cum arată scutirile medicale ale jucătorilor de la CSA Steaua

FANATIK a intrat în posesia scutirilor medicale pentru Alexandru Zaharia, Ovidiu Morariu și Liviu Băjenaru și din care reiese că niciunul dintre cei trei fotbaliști nu prezintă rupturi musculare sau alte accidentări mai grave. 

Scutirea medicală a lui Liviu Băjenaru
Scutirea medicală a lui Liviu Băjenaru
Scutirea medicală a lui Alexandru Zaharia
Scutirea medicală a lui Alexandru Zaharia
Scutirea medicală a lui Ovidiu Morariu
Scutirea medicală a lui Ovidiu Morariu

Jucătorii lui CSA Steaua au primit din partea medicului o scutire de la efort între 7 și 10 zile, după care vor putea reveni fără probleme la antrenamente.

Cu toate acestea, George Călințaru, Ovidiu Morariu și Liviu Băjenaru nu vor fi reprimiți la antrenamentele primei echipe și vor trebui să își caute alte echipe.

FANATIK a anunțat că Daniel Oprița a început curățenia de iarnă la CSA Steaua, iar Alexandru Zaharia, George Călințaru, Ovidiu Morariu și Liviu Băjenaru nu mai intră în planurile sale.

Numai că, cei patru jucători au refuzat rezilierea contractelor și au fost trimiși să se antreneze separat. Digi Sport anunță că aceștia au fost supuși la antrenamente de atletism pentru a ceda, iar trei dintre ei au suferit accidentări.

ADVERTISEMENT

Așa că FANATIK l-a contactat pe Daniel Oprița pentru a vedea punctul de vedere al antrenorului lui CSA Steaua, care a explicat situația jucătorilor.

Daniel Oprița neagă acuzațiile: „Nu știu dacă au avut program de atletism. Eu îl fac la fotbal. Așa fac și ceilalți”

Daniel Oprița a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că cei patru jucători au făcut aceleași antrenamente ca restul jucătorilor din lot:

ADVERTISEMENT

„Au făcut un antrenament normal cum a făcut și echipa. Le-am pus la dispoziție un preparator fizic. Nu am făcut eu programul. Sunt și alți jucători de la noi care au și ei probleme. S-au încărcat și asta asta e perioada.

Sunt jucători la antrenament acum cu probleme musculare: Wallace, Oroianu. E ceva normal pentru o perioadă de pregătire. Eu nu mă mai bazez pe ei în continuare. La toate echipele s-a întâmplat la fel. Care e problema? La alte echipe au plecat. Aici nu au vrut să rezilieze”.

ADVERTISEMENT

Daniel Oprița: „Așa au făcut și în anii trecuți”

Daniel Oprița a explicat că niciunul dintre cei patru jucători nu au suferit accidentări grave și a dezvăluit că fotbaliștii nu au vrut să negocieze o despărțire amiabilă: „Niciunul dintre jucători nu are ruptură musculară. Au cerut toți banii și nici măcar nu au vrut să negocieze”.

Antrenorul lui CSA Steaua a explicat că antrenamentele nu au fost cu nimic diferite față de ce s-a întâmplat în anii trecuți și consideră că faptul că nu s-au pregătit cu echipa a dus la aceste accidentări, cu care se confruntă și alți jucători.

ADVERTISEMENT

„Mai sunt și alți jucători care fac separat ca să ajungă la parametrii pe care îi vreau eu. Nu știu dacă au avut program pentru atletism. Eu îl fac la fotbal. Așa fac și ceilalți băieți. Așa au făcut și în anii trecuți.

Acum probabil pentru că nu fac cu echipa le este greu și găsesc motive ca să nu vină. E problema lor. Deocamdată nu mai vin jucători noi”, a declarat Daniel Oprița în exclusivitate pentru FANATIK.

Daniel Oprița a dat amenzi pentru kilograme în plus și a renunțat la șase jucători

Mai mulți jucători au fost amendați pentru faptul că s-au întors din vacanță cu kilograme în plus, singurii jucători care au acceptat să le fie reziliate contractele fiind Mario Enache şi Cezar Gherghiceanu.

Conform Digi Sport, cei patru jucători au fost puși să facă ture de stadion de 300 de metri, timp de 50 de minute și trebuiau să scoată un timp de un minut și 12 secunde. Dacă ar fi reușit acest lucru, salariul lor rămânea același, iar în caz contrar era scăzut. Apoi perioada de alergare s-a mărit la 60 de minute. În urma antrenamentelor dure, cei trei au suferit mai multe probleme musculare.

Conform sursei citate, Liviu Băjenaru ar avea o ruptură musculară, Călinţaru şi Morariu au suferit şi ei leziuni musculare, iar Zaharia a fost rechemat la prima echipă.

ADVERTISEMENT