Fotbal intern

Daniel Opriţa, noul antrenor al CSA Steaua! De ce au căzut negocierile cu Falub și ce jucători va aduce la echipă. EXCLUSIV

10.07.2019 | 15:27
Daniel Oprita noul antrenor al CSA Steaua De ce au cazut negocierile cu Falub si ce jucatori va aduce la echipa EXCLUSIV

Daniel Opriţa va fi noul antrenor al celor de la CSA Steaua! Ratarea pe teren a promovării în Liga 3 a lăsat urme adânci la clubul din Ghencea, înfrângerea în play-off contra celor de la Carmen pecetluind, practic, soarta lui Marius Lăcătuş.


UPDATE, 10 iulie, ora 15:27. Daniel Oprița va prelua CSA Steaua, urmând a fi ajutat de foștii săi colegi Florentin Dumitru, Iulian Miu și Martin Tudor. Deși la un moment dat negocierile cu Oprița se împotmoliseră, iar comandantul CSA Steaua a declarat în exclusivitate pentru FANATIK Adrian Falub va fi noul antrenor, șefii de la echipa de liga a patra au revenit la varianta Oprița, cu care bătuseră palma inițial. Oprița a convins deja și câțiva jucători, care îl vor ajuta în noul sezon, printre aceștia fiind Cristian Dănălache (fost golgheter în China, ultima oară la FC Snagov, în Liga 2), Liviu Băjenaru (fost jucător la FCSB) sau Dan Bucșa (fost la U Cluj şi Petrolul). Din informațiile FANATIK, generalii de la Armată au decis să nu mai meargă pe mâna lui Falub, având în vedere pretențiile financiare ale acestuia: 6.500 de euro lunar pentru el și 3.500 de euro pentru secundul Adrian Matei! Bani foarte mulți la o echipă de liga a patra, în ciuda bugetului foarte mare!


ȘTIREA INIȚIALĂ. 2 IULIE, ORA 12:52. “Fiara” a anunţat că nu va mai continua, după două promovări ratate, prima în faţa celor de la Rapid, iar în al doilea sezon contra celor de la Carmen. Astfel, conducerea “militarilor” a trebuit să se reorienteze repede şi va anunţa în curând numele noului antrenor. FANATIK a aflat că şefii roş-albaştrilor s-au înţeles deja cu Daniel Opriţa, fost jucător al celor din Ghencea, iar anunţul va fi făcut chiar în aceste zile.

Daniel Opriţa, noul antrenor al CSA Steaua! Ultima dată a antrenat în Liga 2

Opriţa a fost ultima oară “principal” în Liga 2, la CS Mioveni, unde a stat doar un retur de campionat. A preluat echipa în ianuarie 2019 şi a plecat în luna mai. Din 13 meciuri cu Daniel Oprița pe bancă, Mioveni a obținut doar 15 puncte. Formaţia argeşeană era pe locul 7 când a fost preluată de acesta şi tot pe acelaşi loc era şi când conducerea a decis să se despartă de tehnician.

CSA Steaua speră totuşi să joace din sezonul viitor în Liga 3, oficialii “militarilor” depunând deja memoriu pentru că adversara din play-off-ul bucureştean, Carmen, ar fi folosit mai mulţi extracomunitari decât permite regulamentul la meciul decisiv, terminat cu victoria cu 1-0 a celor de la Carmen şi cu o bătaie generală între galeria Stelei şi stewarzi.

Daniel Opriţa a evoluat pentru Steaua în perioada 2002-2007, cea mai lungă perioadă pe care a petrecut-o la o echipă ca jucător.  Ca antrenor, Opriţa a mai pregătit, în afară de CS Mioveni, pe Metalul Reşiţa, Juventus Bucureşti, CSMŞ Reşiţa şi FC Voluntari. La formaţia din Ilfov a stat pe bancă doar cinci meciuri.