Sport

Daniel Oprița, la judecata Comisiei de Disciplină după declarațiile scandaloase de după Dinamo – CSA Steaua. Riscă o suspendare record

FRF a sesizat Comisia de Disciplină după declarațiile scandaloase ale antrenorului Daniel Oprița după Dinamo – CSA Steaua 1-2.
14.09.2022 | 09:39
Daniel Oprita la judecata Comisiei de Disciplina dupa declaratiile scandaloase de dupa Dinamo  CSA Steaua Risca o suspendare record
Euforic după victoria cu 2-1 în fața rivalei Dinamo, antrenorul echipei CSA Steaua a făcut declarații scandaloase la finalul partidei. Ar putea primi o suspendare record. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Daniel Oprița riscă să nu mai stea o perioadă îndelungată pe bancă la meciurile echipei CSA Steaua, după declarațiile scandaloase de la finalul partidei cu Dinamo. Antrenorul roș-albaștrilor ar putea primi o suspendare record.

FRF cere anchetarea lui Daniel Oprița: ”Să nu se întâmple o nenoricire”

Antrenorul echipei CSA Steaua, Daniel Oprița, a șocat la conferința de presă de după meciul câștigat în fața rivalei Dinamo cu scorul de 2-1 într-un meci din Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul roș-albaștrilor a declarat că suporterii din Ghencea i-au cerut promovarea echipei pentru că: ”Le e dor de o bătaie. În liga a 4-a nu avea cu cine să se bată!”.

Vorbele lui Oprița au fost interpretate ca o ”proclamație de război” de către reprezentanții Federației Române de Fotbal care s-au autosesizat și au solicitat Comisiei de Disciplină să i-a măsurile care se impun.

ADVERTISEMENT

”E inconștiență. Tu nu-ți dai seama de ce scoți pe gură la un anumit moment. Mă gândesc să nu se întâmple o nenorocire la un moment dat și tu să scoți din sertar acea declarație.

S-ar putea să devină și penală. La ce am văzut aseară (vineri 9 septembrie – n.r.), e posibil să se întâmple”, a reacționat Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Ce riscă Daniel Oprița

În cel mai scurt timp Comisia de Disciplină din cadrul FRF va analiza declarațiile lui Daniel Oprița de după meciul Dinamo – CSA Steaua 1-2 și, dacă va fi găsit vinovat, va aplica Regulamentul Disciplinar.

Acesta prevede sancțiuni dure ce pot duce la suspendarea tehnicianului între 1 și 16 etape. Dacă se va aplica pedeapsă cea mai grea, atunci Daniel Opreța ar putea reveni pe banca roș-albaștrilor abia în primăvara anului viitor, în partea a doua a campionatului.

ADVERTISEMENT

”Articolul 50 – Fapta unei persoane de a incita/îndemna, în mod public, la un comportament violent sau la ură, se sancționează cu suspendare de la 10 la 16 jocuri dacă fapta a fost săvârşită de un jucător sau antrenor;

Articolul 51 – Provocarea publicului sau a altor persoane 
Orice persoană care provoacă publicul sau alte persoane prin gesturi, cuvinte sau alte mijloace înainte, în timpul sau după terminarea unui joc, va fi suspendată de la 1 la 6 jocuri dacă este jucător sau antrenor;

Articolul 52 – Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului 1. Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: a. dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri;

Dacă fapta arătată la alin. 1 a fost săvârșită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi următoarele: a. dacă autorul este jucător sau antrenor, membru al echipei tehnice ori oficial cu statut de angajat al clubului, cu suspendare de la 4 la 8 jocuri şi, respectiv, de la 8 la 12 jocuri, în caz de recidivă”, se arată în Regulamentul Disciplinar al FRF.

Mihai Stoica, atac cu ”baioneta” la Daniel Oprița

FCSB și CSA Steaua se luptă de ani de zile în Instanțe pentru identitate și palmares, astfel că oficialul vicecampioanei României nu avea cum să nu își exprime opinia vis-a-vis de declarațiile lui Daniel Oprița. Oficialul de la FCSB a condamnat derapajul verbal al tehnicianului din Ghencea.

”Mie mi se pare extrem de grav ce a declarat Oprița. Asta o spune un băiat care e plătit de Ministerul Apărării. Spune cu zâmbetul pe buze că unul dintre obiective este să se bată cu Jandarmeria, cu Internele… Practic avem un război civil. 

Am rămas consternat de ce spune Oprița. Ar fi bine în viață să se poată turna duble, cum era o replică în serialul Seinfeld. Să oprești timpul și să spui din nou.

Este revoltător! Și toate lumea tace. Eu cred că sunt generali care sunt plătiți mai prost decât fotbaliștii ăștia din Liga 2. Ar trebui să le aflăm salariile”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

ADVERTISEMENT