Sport

Daniel Oprița, pedepsit de FRF pentru declarațiile scandaloase de la derby-ul Dinamo – CSA Steaua. Câte etape de suspendare a luat

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Daniel Oprița pentru afirmațiile făcute la derby-ul Dinamo - CSA Steaua referitoare la incidentele violente din tribune.
11.10.2022 | 22:53
Daniel Oprita pedepsit de FRF pentru declaratiile scandaloase de la derbyul Dinamo  CSA Steaua Cate etape de suspendare a luat
Antrenorul lui CSA Steaua, Daniel Oprița, a primit o etapă de suspendare și o amendă de 2.000 de lei pentru declarațiile făcute după derbyul cu Dinamo. Foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Daniel Oprița a făcut comentarii nepotrivite vizavi de incidentele violente de la derbyul Dinamo – CSA Steaua din 9 septembrie. Federația Română de Fotbal s-a autosesizat, dar a judecat doar marți, 11 octombrie, la mai bine de o lună distanță cazul. Și l-a penalizat pe tehnician.

O etapă de suspendare și amendă pentru Daniel Oprița

La prima confruntare din Liga 2 Casa Pariurilor dintre Dinamo și CSA Steaua, disputată în start de septembrie, galeriile celor două mari rivale au creat haos pe Arena Națională. Iar ultrașii „militarilor” s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Iar Comisia de Disciplină a LPF a dictat amenzi record și 6 etape de suspendare pentru Dinamo și CSA Steaua după incidentele de la derby.

Cu același prilej, la conferința de presă, antrenorul echipei CSA Steaua, Daniel Oprița, a șocat cu declarațiile sale cu privire la incidentele din tribune.

ADVERTISEMENT

Chestionat cu privire la momentul în care a mai văzut astfel de ”imagini”, tehnicianul a declarat: ”Nu știu, când am venit aici suporterii asta m-au rugat. Să promovăm mai repede, că le e dor de o bătaie. În Liga 4 nu aveau cu cine să se bată”.

Reprezentanții Federației Române de Fotbal s-au autosesizat și au solicitat Comisiei de Disciplină să ia măsuri. Acestea însă au întârziat mai bine de o lună.

ADVERTISEMENT

Astăzi a venit verdictul. Și comunicatul Comisiei de Disciplină din cadrul FRF. ”Admite sesizarea formulată de reclamanta Federația Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Oprița Daniel.

În temeiul art. 50/1 din RD pârâtul Oprița Daniel se suspendă 1 (un) joc și i se aplică penalitatea sportivă de 2.000 lei”, se arată în acesta.

ADVERTISEMENT

Oprița își va ispăși pedeapsa chiar mâine. Zi în care CSA Steaua va juca, de la ora 17:00, o restanță împotriva celor de la Unirea Constanța. Un meci care, în cazul în care va obține trei puncte, va urca pe primul loc în ierarhia din Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT