Sport

Daniel Pancu a revenit în fotbal. S-a întors după 6 ani la un club din Liga 1

Fostul atacant Daniel Pancu a decis să se întoarcă în fotbalul românesc. El a revenit la clubul la care a evoluat în urmă cu 6 ani, mai precis în sezonul 2015/2016 din Casa Pariurilor Liga 1.
30.03.2022 | 14:12
Daniel Pancu a revenit in fotbal Sa intors dupa 6 ani la un club din Liga 1
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a stat departe de gazon timp de 1 an și 3 luni. În ianuarie 2021 el se despărțea de Poli Iași. „Pancone” va reveni în iarbă, dar ca antrenor-coordonator al Academiei de Fotbal Voluntari.

Daniel Pancu revine la FC Voluntari ca antrenor-coordonator al Academiei de Fotbal

FC Voluntari, echipă aflată pe locul 4 în play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1, a anunțat că l-a „transferat” pe Daniel Pancu. Fostul atacant, retras din activitate în 2018, a jucat 25 de meciuri la echipa ilfoveană, în sezonul 2015/2016, marcând 5 goluri.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari anunță că a semnat astăzi un contract cu Daniel Pancu. Fostul internațional va ocupa postul de antrenor-coordonator al Academiei de Fotbal Voluntari.

‘Pancone’ a jucat pentru formația noastră în stagiunea 2015/2016. În sezonul de debut pentru FC Voluntari pe prima scenă a fotbalului românesc, Daniel Pancu a evoluat în 25 de partide, reușind să marcheze de cinci ori”, se scrie pe pagina de facebook a grupării.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a antrenat două echipe de-a lungul timpului

FC Voluntari amintește și alte cifre din cariera fostului atacant. „Pe lângă clubul nostru, Daniel a mai îmbrăcat în cariera sa tricourile echipelor Politehnica Iași, Rapid București (titlul câștigat 1999 + 3 Cupe ale României 1998, 2002,2006) Cesena, Beșiktaș Istanbul (titlul câștigat 2003 + Cupa Turciei 2005), Bursaspor, Terek Grozny, FC Vaslui și CSKA Sofia.

Pentru Echipa națională de fotbal a României a strâns 27 de apariții în care a reușit să puncteze de nouă ori.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a fost antrenor principal atât pentru FC Rapid 1923 (2018-2020) cât și pentru FC Politehnica Iasi (2020-2021)

FC Voluntari îi urează bun venit și îi dorește multe împliniri în cadrul clubului nostru!”, a mai notat FC Voluntari pe facebook.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu: „M-am întors unde am fost respectat la adevărata mea valoare”

Daniel Pancu a oferit o primă reacție după anunțul grupării ilfovene. „Nu am mai stat acasă. E groaznic, trebuia să fac ceva. Am stat 1 an și o lună, timp în care am fost pe vreo șase liste până acum și am căzut mereu pe locul doi.

A fost o perioadă mai ghinionistă. Mi-e dor de fotbal pentru că am fost doar prin studiouri TV cu analize de jocuri. Acum o să fac analize care vor impacta direct pentru copiii din Academie și echipa a doua.

M-am întors undeva unde am lucrat și oamenii chiar m-au respectat la adevărata mea valoare. Încă nu am licența PRO și această activitate mă ajută și în zona asta. Pentru că trebuie să fiu implicat undeva”, a spus Daniel Pancu pentru ProSport.

Daniel Pancu nu a mai antrenat din 28 ianuarie 2021

Daniel Pancu a antrenat ultima dată Poli Iași, în perioada 10 august 2020 – 28 ianuarie 2021. El a fost înlăturat din cauza rezultatelor slabe obținute de gruparea moldavă.

Am venit la Poli cu inima deschisă, cu toată dorința de a construi o echipă frumoasă. Nu mai are sens acum să înșir motivele și cauzele pentru care s-a ajuns în acest punct.

Vreau să știți că am făcut tot ce a depins de mine să reușim împreună. Sunt convins că nu acesta e locul pe care îl merită Poli și sunt sigur că va răsări soarele în Copou.

Mai regret și că nu am prins măcar o partidă cu suporterii ieșeni în tribunele Stadionuluui Emil Alexandrescu. Indiferent ce-mi va oferi viitorul, voi fi mereu alături de acest club și de oamenii deosebiți cu care am colaborat. Mult noroc, Poli Iași!”, a spus Pancu la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT