Sport

Daniel Pancu, anunț îngrijorător după ce Eriksen a fost la un pas de tragedie: ”Situația se poate repeta”

Christian Eriksen a fost la un pas de o tragedie, iar Daniel Pancu crede că totul s-a petrecut pe fondul suprasolicitării fotbaliștilor.
13.06.2021 | 17:26
Daniel Pancu anunt ingrijorator dupa ce Eriksen a fost la un pas de tragedie Situatia se poate repeta
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Transportat de urgență la spital, Eriksen a fost stabilizat, însă medicii sunt pesimiști în ceea ce privește o continuare a carierei sale fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Tragedia cu Eriksen l-a pus pe gânduri pe Daniel Pancu

Drama trăită de Christian Eriksen l-a marcat și pe fostul atacant rapidist Daniel Pancu, acesta fiind de părere că jucătorii sunt extrem de obosiți după un sezon încărcat și astfel de tragedii ar putea să mai apară pe timpul Euro 2020.

”Cu siguranţă, una dintre cauze este suprasolcitarea. Un alt factor important cred eu că e stresul la care sunt supuşi. Presiunea e foarte mare. În situaţia lui Christian Eriksen mai sunt mulţi jucători la aceste Europene. Faptul că s-a reluat jocul pe mine m-a surprins foarte mult.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Kjaer… pentru mine e cel mai important om de pe planetă în momentul de faţă! Forţa, încrederea, speranţa pe care le-a transmis colegilor, familiei jucătorului, tuturor celor de stadion, stăpânirea aia de sine! Un lider fantastic!”, a declarat Pancu, conform as.ro.

Amintiri triste după moartea lui Hîldan

Accidentul suferit de playmakerul danez i-a amintit lui Pancu de moartea tragică a fostului căpitan de la Dinamo, Cătălin Hîldan, care i-a marcat pe majoritatea fotbaliștilor din Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Eu vă spun că în 2000, când s-a întâmplat tragedia cu Cătălin Hîldan, jucam la Rapid şi jumătate din echipă, inclusiv eu, am devenit ipohondri. Pentru că în fiecare zi după tragedia aia mergeam la doctor. Ori ne doare în stânga, ori ne doare în dreapta, ori ne doare capul.

Antrenamentele erau triste. Cel puţin o săptămână lucrul ăsta s-a resimţit. Mă pun în pielea colegilor lui de echipă. Sincer, e peste puterea mea de înţelegere cum au putut să intre pe teren în momentele alea”, a spus fostul internațional român.

ADVERTISEMENT

Eriksen a fost salvat de intervenția rapidă a medicilor

Imagini cu puternic impact emoțional au fost surprinse imediat după accidentarea îngrozitoare suferită de Christian Eriksen. În timp ce echipajele medicale executau manevrele de resuscitare, Sabrina Kvist Jensen a pătruns pe gazon și a încercat, cu lacrimi în ochi, să afle mai multe detalii despre starea iubitului său.

Fost medic al unor formații de top din Premier League, precum Arsenal Londra sau West Ham United, englezul Gary Lewin a analizat intervenția de la Copenhaga și a dat verdictul: ”A fost rapidă și eficientă”.

Cazul lui Christian Eriksen nu este însă singular în istoria fotbalului. Microbiştilor din România le revin în gând momentele cu Patrick Ekeng sau Cătălin Hîldan, fotbaliştii lui Dinamo care au decedat după incidente similare.

ADVERTISEMENT