Fotbal intern

Daniel Pancu are de primit de la Rapid peste 210.000 de euro după ce a fost dat afară. Antrenorul poate cere legal achitarea salariului până la finalul contractului

09.03.2020 | 18:50
Daniel Pancu are de primit de la Rapid peste 210000 de euro dupa ce a fost dat afara Antrenorul poate cere legal achitarea salariului pana la finalul contractului
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu le poate solicita conducătorilor de la FC Rapid 1923 suma de 212.000 de euro, după ce aceștia au decis, luni, rezilierea unilaterală a contractului cu antrenorul.

Fostul internațional avea contract pe 3 ani cu gruparea păstorită de primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, și tânărul om de afaceri Victor Angelescu. Conform angajamentului, Pancu avea ca obiectiv promovarea și un salariu de 5.000 de euro pe lună în primul an, 7.000 de euro pe lună în al doilea an și 9.000 de euro pe lună în al treilea an. Contractul fusese semnat anul trecut, pe 15 iulie.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește obiectivul, deși FC Rapid 1923 a început slab sezonul de primăvară, echipa are în continuare șanse foarte bune de promovare – este la doar două puncte de locul 2, iar până la finalul sezonului mai sunt 15 etape. Nu existau, așadar, motive obiective de a-l demite – cum ar fi acela că a compromis șansele de a intra în Liga 1.

Banii la care are dreptul Pancu de la Rapid 1923: 20.000 + 84.000 + 108.000 euro

Cum contractul a fost reziliat de șefii clubului fără acordul antrenorului, acesta are dreptul legal să-și ceară banii până la sfârșitul contractului: 20.000 de euro din primul an (4 luni rămase până la finalul sezonului), 84.000 de euro pentru al doilea an și 108.000 de euro pentru al treilea an. În total, 212.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Rămâne să stabilească ei despăgubirile financiare, pentru că eu demisia nu mi-o dau. Eu am crezut cel mai mult în promovare și nu aș fi demisionat niciodata de la Rapid!”, a menționat Daniel Pancu pentru ProSport, imediat după ce a fost dat afară.

Poza publicată de FC Rapid 1923 anul trecut, la semnarea contractului pe 3 sezoane între Daniel Pancu și gruparea păstorită de primarul PSD Daniel Tudorache

În acest moment, rămâne de văzut cum vor gestiona situația conducătorii clubului. Gruparea e condusă executiv de Andrei Nicolescu (avocatul lui Sebastian Ghiță) și Ovidiu Burcă, oameni de încredere ai primarului Daniel Tudorache. Aceștia iau deciziile împreună cu Victor Angelescu, reprezentantul unui off-shore înregistrat în Cipru și care deține 40% din acțiunile FC Rapid 1923.

ADVERTISEMENT

Cei trei îi pot propune lui Pancu o sumă pe care să i-o dea imediat, dar care să fie mai mică decât valoarea contractului. Dar decizia rămâne la antrenor. Dacă acesta cere toți banii, se va ajunge, probabil, la comisii, dar în final vor trebui plătiți.

În ceea ce privește succesorul lui Pancu, acum e momentul să-și pună în aplicare promisiunile primarul Daniel Tudorache, care a anunțat oficial în repetate rânduri că l-a convins pe Mircea Lucescu să se implice la echipă.  Sursele FANATIK afirmă însă că Dan Alexa ar fi favorit să preia FC Rapid 1923.

ADVERTISEMENT