Sport

Daniel Pancu, discurs surprinzător după umilința suferită de România la JO: „M-am îndrăgostit de Coreea de Sud!”

Daniel Pancu a avut un discurs surprinzător după umilința suferită de România la Jocurile Olimpice în fața Coreei de Sud.
26.07.2021 | 20:03
Daniel Pancu discurs surprinzator dupa umilinta suferita de Romania la JO Mam indragostit de Coreea de Sud
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au fost dominați la toate capitolele de asiatici, iar scorul a fost pe măsură, 0-4, mai ales după ce România a rămas și fără un jucător, Ion Gheorghe fiind eliminat la finalul primei reprize.

Daniel Pancu a recunoscut că a rămas plăcut impresionat de prestația adversarilor României și vrea să implementeze aspecte din stilul de joc al Coreei de Sud la viitoarea echipă la care va fi pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu, discurs surpinzător după umilința României în fața Coreei de Sud

Daniel Pancu a apreciat stilul de joc al Coreei de Sud împotriva României și a mărturisit că s-a îndrăgostit de asiatici pentru felul în care și-au impus stilul în duelul cu selecționata lui Mirel Rădoi:

La următoarea echipă la care voi antrena voi implementa multe lucruri pe care le-am văzut la Coreea de Sud. Mă regăsesc în filosofia lor.

ADVERTISEMENT

O echipă care joacă atât de simplu, o echipă atât de disciplinată, o echipă atât de agresivă, o echipă atât de reactivă nu am văzut la nivelul ăsta de mult.

Nu îmi aduc aminte să fi fost un imperiu. Nu vorbim despre Turcia, Anglia sau Germania. Vorbesc de modul în care împing jocul în față. Atacă pentru a face rău adversarului”.

ADVERTISEMENT

„Jocul fără minge, nota o sută!”

Daniel Pancu a făcut o comparație cu situația din fotbalul românesc, atunci când a fost vorba ca formațiile din Liga 1 să lase jucători pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Jocul fără minge, nota o sută. Modul în care plecau, cum schimbau direcția de joc, primii la minge, multe lucruri… Educație, mentalitate, disciplină, pur și simplu m-am îndrăgostit de Coreea.

ADVERTISEMENT

La noi vine lumea ’nu lăsăm jucătorii, ce Olimpiadă?’. Uite, pierzi cu 4-0 și te vede toată lumea”, a mai spus Daniel Pancu, la TV DigiSport.

România s-a impus în primul meci de la Jocurile Olimpice, cu Honduras, scor 1-0, însă a pierdut împotriva Coreei de Sud, scor 0-4.

Singura șansă a României pentru a trece de faza grupelor este să câștige meciul cu Noua Zeelandă, națională care a pierdut cu Honduras, dar care a învins Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT