Fotbal intern

Daniel Pancu, euforic după transferul lui Facundo Piriz la Rapid: „Este o minune dumnezeiască”

28.09.2019 | 19:47
Daniel Pancu euforic dupa transferul lui Facundo Piriz la Rapid Este o minune dumnezeiasca

Rapid București l-a legitimat pe Facundo Piriz, un mijlocaș uruguayan care are un CV impresionant. Piriz a jucat de-a lungul carierei sale la Terek Groznîi și la Montpellier, iar Daniel Pancu a fost foarte fericit pentru că sud-americanul a semnat cu formația pe care o antrenează. „Giuleștenii” mai au în lot un jucător tot din Uruguay, este vorba de fundașul Facundo Mallo Blanco, adus de la Dinamo.

Daniel Pancu, încântat de transferul lui Piriz la Rapid

Daniel Pancu a fost foarte bucuros la conferința de presă și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Facundo Piriz, noul jucător al Rapidului. „Țînând cont de nivelul de la care vine e o minune dumnezeiască, un jucător de talia lui Facundo Piriz să joace în Liga a 2-a în România. Singurul lucru de ce aș avea emoții în privința evoluției lui e să nu fie depășit de nivel în jos”.

„De trei ori campion în Uruguay, a jucat patru ani la o echipa la care am jucat și eu și la care pe final am fost chiar căpitanul ei și știu ce înseamnă să joci patru ani la Terek, în campionatul Rusiei, trebuie să fii foarte puternic”, a mai spus tehnicianul „giuleștenilor”.

  • 29 de ani a împlinit Facundo Piriz pe 27 martie
Florin Manea alături de Facundo Piriz. Sursă foto: visiniu.ro
Florin Manea alături de Facundo Piriz. Sursă foto: visiniu.ro

„E mult prea valoros pentru liga a 2-a din România”

„E mult prea valoros pentru Liga a 2-a din România, probabil va rămâne încă 100 de ani cel mai valoros jucător care a jucat vreodată în Liga a 2-a din România! Meritul principal e al lui Florin Manea, fără el, fără relațiile lui, nu ar fi ajuns niciodată aici. E meritul lui pentru că nici nu visam noi să avem așa ceva”, a încheiat Daniel Pancu.

Facundo Piriz a mai fost dorit și de CFR Cluj înainte de a semna cu Montpellier, formație din Ligue 1. Mijlocașul uruguayan are 76 de meciuri jucate în campionatul Rusiei la Terek Groznîi și 26 de partide în prima ligă din Franța.

  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Facunod Piriz, conform transfermarkt.com