Sport

Daniel Pancu iese la atac după primele meciuri ca selecționer al naționalei U20. Săgeți către Rapid și Adi Mutu: ”Tinerii sunt abandonați. Nu spun mai mult”

Nemulțumit de aria de selecție extrem de redusă, Daniel Pancu a răbufnit la adresa antrenorilor și conducătorilor din fotbalul românesc.
27.09.2022 | 16:50
Daniel Pancu iese la atac dupa primele meciuri ca selectioner al nationalei U20 Sageti catre Rapid si Adi Mutu Tinerii sunt abandonati Nu spun mai mult
Daniel Pancu a pierdut primele două meciuri ca selecționer al României U20. Antrenorul clamează aria de selecție limitată. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al ”tricolorilor”, Daniel Pancu, a avut parte de un prim stagiu nefericit în calitate de selecționer al naționalei U20. România pierdut cu 1-2 meciul cu Cehia, respectiv 0-1 cu Germania. Tehnicianul a răbufnit la finalul partidei de la Arad.

Daniel Pancu: ”România nu mai bate pe nimeni la nicio categorie de vârstă”

După ce le-a antrenat pe Rapid și Poli Iași, Daniel Pancu a acceptat provocarea FRF și a preluat banca tehnică a naționalei sub 20 de ani a României.

ADVERTISEMENT

Cu ”Pancone” selecționer, ”micii tricolori” au pierdut cele două jocuri programate în ultima pauză internațională 1-2 cu Cehia, în deplasare, respectiv 0-1, acasă, la Arad, cu Germania.

La finalul partidei de pe arena ”Francisc Neuman”, Pancu a transmis un mesaj către antrenorii din fotbalul românesc, nemulțumit de aria de selecție extrem de limitată.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, în România, jucătorii tineri sunt abandonați. E presiune mare pe antrenori, pe rezultatele de la echipele de club și nu e ușor nici pentru jucători. Ianis Stoica se vede că nu joacă la echipa de club, Pănoiu la fel, chiar și Toni Suciu.

Astăzi răsfoiam puțin ziarele așa pe net, am citit doar cuvinte de genul: sunt slabi, nu au forță, România nu mai bate pe nimeni la nicio categorie de vârstă”, a spus Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, vizat de ofensiva lui Daniel Pancu

Dezamăgirea selecționerului naționalei U20 este cu atât mai mare după primele partide în noua lui calitate, cu cât și-at fi dorit să vadă mai mulți jucători de perspectivă din tabăra giuleșteană evoluând la cel mai înalt nivel.

Daniel Pancu l-a vizat și pe actualul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu, pentru că nu promovează jucătorii tineri pe care îi are la dispoziție.

ADVERTISEMENT

”Un jucător, ca să dau un exemplu, Cristian Ignat, joacă doar la liga de tineret de mult timp. El, practic, nu are minute în prima ligă din România, e un jucător pe care eu, personal, dacă aș fi rămas la Rapid, îl vedeam în momentul de față cel puțin la naționala de tineret, ca să nu spun alte lucruri”, a adăugat Pancu.

ADVERTISEMENT