Sport

Daniel Pancu, în fața debutului ca selecționer al naționalei U20: „Fotbalul e viața mea! Orice zi ca antrenor e o mare provocare!”

Noul selecționer al naționalei U20, Daniel Pancu va debuta, joi, oficial în noua lui calitate. Pentru el noua ipostază e doar o altă provocare.
19.09.2022 | 20:42
Daniel Pancu in fata debutului ca selectioner al nationalei U20 Fotbalul e viata mea Orice zi ca antrenor e o mare provocare
Daniel Pancu va debuta pe banca naționalei U20 la jumătatea acestei săptămâni, într-un amical contra Cehiei. Sursa foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

La jumătatea acestei săptămâni Daniel Pancu va debuta oficial pe banca naționalei U20. Rămas liber de contract după despărțirea de Poli Iași, ”Pancone” a acceptat provocarea lansată de FRF.

Daniel Pancu: ”E total diferit”

În vârstă de 45 de ani Daniel Pancu a avut doar trei experiențe în fruntea unor echipe, până să accepte oferta Federației Române de Fotbal, de a prelua echipa națională U20. Tehnicianul mărturisește că și el este într-o perioadă de adaptare și că poziția de selecționer îl va ajuta în perspectiva viitorului său în antrenorat.

ADVERTISEMENT

”Este o noutate pentru mine această postură, dar e o noutate prin care au trecut foarte mulți antrenori. Toți care au trecut prin meseria asta de selecționer au avut un început.

Este total diferit de ce se întâmplă la o echipă de club unde antrenezi zi de zi și poți evolua împreună cu echipa, poți progresa. Până acum toate mandatele mele de antrenor au fost niște provocări.

ADVERTISEMENT

Rapidul a fost ceva deosebit, o mare provocare și o bucurie deosebită să antrenez echipa la care am cunoscut foarte multe satisfacții, iar la Iași a fost onoarea de a antrena echipa din orașul meu natal, doar că acolo nu m-am regăsit, nu a fost un moment potrivit.

Pentru mine orice zi în antrenorat reprezintă o provocare. Rutina zilnică e altfel decât cea cu care eram eu obișnuit. Acum facem fișe la fiecare jucător, adunăm informații, vizionăm multe jocuri de liga a doua ca să găsim jucători.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun că nu-mi place, dimpotrivă, e pasiunea mea, e viața mea. Sper să mă descurc”, a spus Pancu, într-un interviu acordat platformei frf.tv, pe care îl puteți viziona AICI.

Ce așteptări are selecționerul Pancu de la jucătorii convocați

Daniel Pancu nu ascunde că anumiți jucători pe care i-a convocat pentru meciurile cu Cehia și Germania nu meritau să facă participe la aceste acțiuni ale naționalei U20. Acesta a explicat care au fost motivele care l-au determinat să le acorde această șansă și care vor fi, pe viitor, criteriile de selecționare a tinerilor fotbaliști.

ADVERTISEMENT

”Principalul obiectiv, pe termen scurt, este să-i cunosc cât mai repede pe băieți, să ne putem face împreună cu staff-ul o idee despre potențialul lor, dacă pot sau nu să progreseze, pentru că în acest moment  au venit la echipa națională jucători care nu meritau acest lucru, pentru că nu joacă la echipele lor de club.

Dar, făcând parte din generația care are totuși un turneu final de Campionat European în spate, mă refer la cei de la U19, nu putem să-i abandonăm, să renunțăm atât de ușor la ei, chiar dacă nu joacă la echipele de club.

Însă, dacă nu vom fi mulțumiți de evoluțiile lor, pe viitor nu vor mai fi selecționați decât jucători care evoluează la echipele lor de club”, a explicat Pancu.

Daniel Pancu: ”Îmi doresc ca acești jucători să evolueze în viitoarele preliminarii ale CE U21”

Fostul atacant a adăugat că un obiectiv secundar este acela de a da cât mai mulți jucători naționalei de tineret care va juca în viitoarele preliminarii ale Campionatului European U21.

”Avem un lot care are parte doar de jocuri amicale, dar amicale cu echipe foarte puternice. Eu sper că acești jucători vor alcătui în mare măsură lotul care va începe preliminariile de calificare la următorul turneu final de campionat european pentru tineret.

Sper ca mulți dintre ei să se regăsească la acel moment în echipa națională și să fie jucători importanți. Dar pentru asta trebuie în primul rând să-i cunosc pe jucători, pentru că e o problemă.

Îi văd doar pe video și din tribună. Dintre cei convocați acum doar doi au mai lucrat cu mine, Pănoiu și Ignat pe care i-am avut la Rapid”, a mai spus Pancu.

În perioada următoare România U20 va disputa două meciuri test. Pe 22 septembrie, în deplasare, cu Cehia, iar pe 26 septembrie va întâlni pe noul stadion din Arad naţionala similară a Germaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: