Fotbal intern

Daniel Pancu, nemulțumit de soluția aleasă de FRF: ”Dezavantajează clar Rapidul”

06.08.2020 | 17:09
Daniel Pancu nemultumit de solutia aleasa de FRF Dezavantajeaza clar Rapidul
ADVERTISEMENT

Președintele clubului Rapid București, Daniel Pancu, este nemulțumit de soluția aleasă de FRF pentru sezonul viitor al primelor două ligi.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât, joi, ca sezonul 2020/2021 din Casa Pariurilor Liga 1 să aibă la start 16 echipe, iar ultimele două să retrogradeze direct, iar cele de pe locurile 13 și 14 să joace baraj.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii sperau ca FRF să își mențină planul de trecere la 16 echipe abia din sezonul 2021/2022, moment la care se preconiza inițial că vor promova patru formații din Liga 2.

Soluția FRF pentru sezonul viitor îl nemulțumește pe Daniel Pancu

”E o decizie absolut normală și firească în condiții de forță majoră. Dacă a fost făcută pentru Dinamo contează mai puțin, a fost o decizie bună. Doar că dezavantajează Rapidul clar”, a declarat Daniel Pancu despre soluția aleasă de FRF.

ADVERTISEMENT

”În mod normal, în sezonul viitor ar fi trebuit să promoveze patru echipe, pentru a ajunge la 16. Acum, văd că locurile 3 și 4 vor juca meciuri de baraj, echipa din Liga 2 plecând cu șansa a doua”, a mai spus președintele giuleștenilor la Digi Sport Special.

”La noi a fost tot timpul altfel. Nu știu dacă am fost vreodată avantajați de vreo decizie a Federației sau a Ligii. Eu spun că pentru sezonul viitor ar fi trebuit să promoveze 4 echipe”, a continuat Pancu.

ADVERTISEMENT

”Nu doar Rapidul, ci și celelalte echipe, sunt dezavantajate. Până acum, nu a câștigat nicio echipă din Liga 2 barajul, cum nu cred nici că Mioveniul o va bate pe Chindia”, a încheiat oficialul Rapidului.

FRF a hotărât modul în care se încheie acest sezon și formatul din stagiunea viitoare:

  • Clasamentele au fost înghețate așa cum sunt, nu se va mai face nicio medie de puncte;
  • Sezonul viitor vor fi 16 echipe: 6 în play-off, 10 în play-out;
  • În play-off, echipele vor juca în dublă manșă, play-out-ul se va disputa într-o singură manșă;
  • Ultimele două locuri vor retrograda direct, locurile 13 și 14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3, 4 din Liga 2;
  • Meciul de baraj din acest sezon se joacă între Chindia și CS Mioveni.
ADVERTISEMENT

Fostul conducător al Rapidului, Florin Manea, i-a acuzat pe Daniel Pancu și pe Victor Angelescu de ratarea promovării în Casa Pariurilor Liga 1. Giuleștenii au încheiat pe locul șase în play-off-ul de baraj din Liga 2.

ADVERTISEMENT
Tags: